Škart

Šifra proizvoda: 30149
Škart
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
160 / Broširan / Latinica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1620-0
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 600,00 din.Cena sa popustom: 480,00 din.

Sve ono što je Saru pokretalo i što joj je davalo snagu bila je njena ljubav i žudnja za životom. Opstaje ova napomena romana kao suvi kalendarski pečat. Ima istine u tome da si ti taj koji odlučuje da li je srećan ili nije. Umeti se snaći u tome da ti je kadkad i ništa veliko bogatstvo, shvatićeš koliko si moćan u sebi samom, ma koliko priznao da si i moćno nemoćan pred zatečenim stanjem. Upravo o tome govori poligonija ovog romana. Ma koliko da je ovaj roman ispisan u osmehu žučne gorčine, iza oporih rečenica ostaje neka fina lekovitost koja razjašnjava jedno putovanje kroz život, a to putovanje deluje kao magičan dah neke vrele, tajanstvene žudnje.

Svet jeste sav u prepletu  naših snova i mašte, otuda valja se suočiti sa stvarnošću, i živeti, a za tako nešto potrebna je smelost i rizik koji je, kako god okrenuli, uvek na dobitku. To je ta mera za meru, da parafraziram umnog Šekspira, od koje je satkan i ovaj roman u celini. Pun životni detalj oslikan rukom Zorice Mihajlović razjašnjava nam životnu intrigu Sare Aksentijević, a u razgovornom šlagvortu romana koji u čitaocu opstaje i iza čitanja.

Milutin Ž. Pavlov

Zorica Mihajlović

Zorica Mihajlović, rođena je 1958. godine u Živinicama. Detinjstvo je provela u Šekovićima, gde je završila osnovnu školu, a časovničarski zanat u Titogradu. Tokom celog svog života nosila je u sebi ljubav prema književnosti i pisanju i njen prvi roman Škart je nastao kao rezultat te ljubavi. Živi u Zvorniku.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


 1. :

  Roman je veoma neobican, uzbudljiv, cita se u dahu, o kojem se nakon citanja razmislja danima, jer opisuje neverovatnu ljubav i volju za zivotom i jedan drugaciji svet.

 2. (proveren vlasnik):

  Neobican roman koji veoma uzbudljivo oslikava zivot mlade junakinje Sare. Ova knjiga, na neobican nacin, opisuje jednu sasvim drugaciju i neobicnu temu. Ono sto mi se posebno dopalo u ovoj knjizi je volja za zivotom glavnih junaka i njihova sposobnost da prevazidju svoje nedostatke.

 3. :

  Knjiga Škart veoma je zanimljiva,čita se u jednom dahu, ali i tjera na razmišljanje i preispitivanje stavova čak i samog čitaoca, da li može da učini više za osobe kakva je glavna junakinja ovog romana. Malo je knjiga, bar kod nas, koje se bave ovom tematikom, što je čini posebnom. Autorka opisuje život svoje junakinje koja je trajni invalidi, bez patetike i nepotrebnog sažaljenja, a kroz cijelu priču provlači se izuzetna ljubav i želja za životom.

 4. :

  Fantastičan roman iz kojeg svi možemo mnogo naučiti. Čitala sam ga sa nestrpljenjem, mada sam osjećala da će Sara (glavni lik) biti pobjednik, u svakom smislu te riječi, ma kako se roman završio… Ona to i jeste: čvrsta, hrabra, prijatelj, borac, i veliki čovjek, prije svega. Bravo za roman i za Saru koja voli život i hrabro ide kroz njega!

 5. :

  Sve pohvale i preporuka da se roman pročita!

 6. :

  Roman se čita u dahu.Citajuci ostaje se bez daha pred količinom zla koje ljudi rade jedni drugima ali i bez daha pred lepotom duse,toplinom ljudskog srca punog ljubavi ,postojanosti karaktera i odvaznosti kojom ide kroz iskušenja zivota Sara.Preporucujem ovaj roman od srca.

 7. :

  Prekopotrebno osveženje perspektive glavnog lika!
  Ne dešava se često da se susretnemo sa ovako buntovnom, postojanom i iskrenom junakinjom koji potiče sa margine društva. Vrlo zaokružena životna priča koju mogu vrlo lako zamisliti na ekranu u dužoj verziji.
  “Nauči da padneš”, kako bi ostao što manje povređen, a zatim što brže ustao i nastavio dalje kao nova osoba. Život je prekratak za konstantno osvrtanje za prošlišću i to je ritam kojim je ova priča ispričana.
  Sve preporuke!

 8. :

  Roman je vrlo uzbudljiv, bez patetike. Triler, reklo bi se.

 9. :

  Odličan roman, preporuka da se snimi film po ovom romanu!

 10. :

  Knjiga je odlična, uzbudljiva, interesantna i film po ovom romanu bi bio pun pogodak. O ovim ljudima i njihovim potrebama se vrlo malo piše i inače su jako malo zastupljeni u medijima.