Raskršća bez putokaza – priče samostalne, ispovest neprekidana

Šifra proizvoda: 29991
Raskršća bez putokaza – priče samostalne, ispovest neprekidana
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
270 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1472-5
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 800,00 din.Cena sa popustom: 640,00 din.

Siniša Korica, neumorni spisatelj, dobar poznavalac tema iz istorije, filozofije, sociologije kao i lepe književnosti, a naročito problema vezanih za osnovno opredeljenje i životni poziv – ekonomiju, sabrao je svoja razmišljanja u zanimljivu priču, bolje rečeno niz priča u kojima je obrađena različita tematika i razmišljanja o konkretnim životnim situacijama i predlozi kako prići rešavanju određenih, postojećih, nasleđenih i mogućih, pre svega društvenih, problema. Bogato iskustvo privrednika i političara, sticano u organima vlasti i različitim privrednim organizacijama daju mu pravo da otvoreno progovori o ključnim problemim koji mogu da budu rešeni na bolji, racionalniji način. Svakako da izneta razmišljanja pružaju mogućnost da se čuju i drugačija mišljenja i viđenja društvenih problema i pronalaženja rešenja. Poznavanje različite problematike dozvoljava autoru ovih tekstova da provede čitaoca putevima na kojima će se sresti sa pitanjima kako da nam okolina bude čistija a ljudi disciplinovaniji u očuvanju onoga što nas okružuje i da razmisle šta ostavljaju pokolenjima. Bavi se problemima sela, bolje rečeno problemu gašenja naselja, gašenju peći iz kojih nema više dima. Društvene prilike stavljaju pojedince i porodice u različite situacije koje oblikuju ponašanja, tako postaju biznismeni, pokondirene tikve, gospođe ministarke, ali i borci za goli opstanak i oni koji ne umeju da se snađu u vremenima opštim promena i tzv. tranzicije. Revizija istorije je, nažalost, aktuelna tema i tvorac ovih tekstova ubedljivo brani svoje, i ne samo svoje, stavove, posebno kada je reč o istini i NOB-i. Istorijska zbivanja i turbulencije koje ona stvara, često razbijaju porodice, ali u delu ovih priča afirmisana je ljubav i ništa nije moglo razdvojiti dvoje mladih bez obzira na neverovatne situacije u kojima su se našli preci. Emotivna priča koja primerom razbija predrasude o brakovima koji moraju biti sklopljeni od mladenaca iste nacije ili vere. Mladi talenti su bogatstvo svake zemlje. Autor se bavi problemom odlaska stručnjaka koji su stekli obrazovanje u našoj zemlji, a njihov talenat i znanje koriste poslodavci širom sveta. Migrantska kriza zapljuskuje posebno Evropu. Ni naša zemlja nije pošteđena dolaska nevoljnika iz zemalja koje su, voljom moćnika svetske politike i ekonomije, primorani da nađu utočište tamo gde smatraju da će im biti bolje.

Autor ovih razmišljanja često s javlja u javnosti svojim lucidnim tekstovima o problemima koje treba rešiti najznačajnijim pravnim aktom naše države – Ustavom. Iskustvo životno i radno koristi da ukaže koliko je bitno da se najvišim pravnim aktom reše osnovni životni problemi građana (mesne zajednice), kao i bitna državna pitanja. Deo tih značajnih pitanja ističe i u tekstovima koje je odabrao za ovu knjigu.

U ovom tekstu istaknut je deo pitanja i problema koja se autor, u svom bogatom spisateljskom radu bavio i bavi. Čitalac će, sigurno, naći mnogo toga što će pobuditi interesovanje i povešće raspravu sa autorom. – izvod iz Recenzije

Siniša Korica

Budite prvi koji će napisati recenziju “Raskršća bez putokaza – priče samostalne, ispovest neprekidana”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.