Potraga za izgubljenom dušom

Šifra proizvoda: 30157
Potraga za izgubljenom dušom
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
546 / Broširan / Latinica
Dimenzije: 24 cm
ISBN: 978-86-515-1623-1
Godina izdavanja: 2020.

Cena: 1.500,00 din.Cena sa popustom: 1.050,00 din.

Knjiga govori o nadi i veri, odnosno o značaju istinske posvećenosti u tumačenju i razumevanju sopstvenog bića ali i o našim često zarobljenim iluzijama. Posebno su intrigantna razmišljanja autora o životu, našoj sebičnosti, samoći i očaju, o zarobljenoj energiji u našem biću koja se iz različitih razloga, umesto ka nama, okrutno okreće protiv nas samih. A životna je istina da tamo gde postoje beskrajna ograničenja, pucanje svih brana je neizbežno i očekivano. Nagomilana energija reke života neprestano napaja naše ćelije egzistencijalnim nektarom koji izvlači iz nas ono najbolje, uprkos aktuelnoj stvarnosti oivičenoj manipulacijama i lažima, koja tu energiju nesuvisno rasipa i troši.

… Nije pretenciozno reći da je ova knjiga lek koji najuspešnije leči, jer autor svojom pričom i magičnim rečima utiskuje u svest veru, čim snažno pokreće ogromnu unutrašnju energiju koja kao nit paučine povezuje nepovezivo i nadkriljuje ambise iznad sebe.

Slavoljub Živković

 

Vukoman Jokanović

Vukoman Jokanović rođen je 1949. godine u selu Trsi, u Crnoj Gori. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Foči, u Bosni i Hercegovini. Prirodno-matematički fakultet, magistarske i doktorske studije završio je u Beogradu. Radio je kao srednjoškolski profesor, a potom bio profesor na Mašinskom i Metalurškom fakultetu u Zenici, i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dok je kao istraživač radio na Metalurškom institutu Zenica, Institutu za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina, Tehničkom institutu SANU, i Institutu za nuklearna istraživanja Vinča u Beogradu.

Objavio je 125 radova u vodećim međunarodnim časopisima, 50 radova u vodećim nacionalnim časopisima, autor je više poglavlja u monografijama vodećih svetskih izdavača, kao što su Elsevier i Taylor and Fransis, bio je recenzent brojnih međunarodnih časopisa. Urednik je tri međunarodna i jednog nacionalnog časopisa.

Pored toga, objavio je tri monografije na preko 2.000 stranica, koje spajaju različite oblasti istraživanja, kao što su fizika, hemija, biologija, genetika i medecina. Njegova istraživanja na veštačkoj kosti i u oblasti nanomedicine su prepoznatljiva i na svetskom nivou. Bio je istraživač godine Instituta za nuklearne nauke Vinča za 2012. godinu. Kandidovan je dva puta za nagradu grada Beograda, kao i za veliku evropsku Emi nagradu u oblasti nanomedicine 2012. godine. Nalazi se na spisku najboljih inovatora Srbije. Rukovodio je brojnim evropskim i nacionalnim projektima.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


  1. :

    Fascinantna knjiga. Posle knjige Lebdenje duša iznad ponora još jedna izuzetna knjiga od istog autora. Preporucujem je od sveg srca, svima koji znaju šta je dobra literatura.

  2. :

    Uživala sam čitajući ovu nadasve uzbudljivu knjigu. Kakva maštovitost i savršenstvo dramskih zapleta. A tek priča o energijama koje čak i kancer leče. Zaista, jedinstvena knjiga.