O vuku i čoveku

Šifra proizvoda: 29809
O vuku i čoveku
Edicije: ,
Broj strana / Povez / Pismo:
227 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1340-7
Godina izdavanja: 2018.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 990,00 din.Cena sa popustom: 693,00 din.

O vuku i čoveku je roman majstora neobičnih veština Nikole Radina. Jedan od učitelja savetuje njegovog junaka: „Budi potpuno usredsređen u svakom danu, putniče. Kao da ti baš u tom trenu gori tlo pod nogama. Ako želiš da nastaviš da praktikuješ zen i borilačke veštine, moraš živeti intenzivno, celim srcem, bez rezerve – kao da očekuješ smrt u sledećem trenutku.“ Učenik sledi ovaj savet. Analogno tome, Radinove knjige su ovekovečenje njegovih intenzvinih strasti, njegovog bujnog života razapetog između askeze i orgije, između tišine i manastira i zaglušujuće buke rok koncerta.

Goran Gocić

Dobitnik NIN-ove nagrade

 

Roman o vuku i čoveku lepo se čita, slika se stvara, čitav svet se formira jasan i veoma zanimljiv. Tome kumuje i komunikativnost koju tekst ima na bazi svoje geografske i savremenokulturološke prepoznatljivosti. Likovi su živi, imaju svoje biografije i navike, svoj jezik, svoje misli. Ipak, još uvek je toliko dobar da može da postane i roman o svakome ko ga bude čitao. To je  i najveći kvalitet. Nikola je dosegao nivo širine koju imaju romani koji su voljeni kod čitalaca. U romanu je mnogo toga od autora samog, ali tu je i čitava ekipa iz Beča, iz Novog Sada… Sve počinje u hramu u Japanu a završava se u policijskoj stanici u Novom sadu, a između – čitavi svetovi. Roman je epizodan, e tako pruža priliku čitaocu da se posle svakog poglavlja odmori, da se prepusti mislima o onome što je pročitao. Konačno se ta Vijena pojavila u Nikolinoj prozi. Njegov drugi grad, mesnato je, sočno opisan – ja sam prikriveni obožavatelj Vijene, ali, moji tek sporadični odlasci nisu ni blizu otkrili ono što mi je autor otkrio o tom gradu. Zaista je dobro i puno kao nar! Nadam se da će ovaj roman što pre izaći na svetlo dana ili tamu noći – zavisi u koje doba će ga ko čitati – ali, neće biti u pogrešno vreme za Vuka, – to je sigurno!

Uglješa Šajtinac

Dobitnik Andrićeve nagrade i Evropske nagrade za književnost

 

Nikola Radin

Nikola Radin was born in Kotor, Montenegro, 1970. He spent his formative years in Novi Sad, Serbia, and moved to Brazil in 1991, his university studies having been interrupted by the outbreak of the Yugoslav War. After two years in South America, Nikola relocated to Vienna, Austria.

In 1997-1998, he attended the New York ilm Academy, majoring in directing and film production. His first documentary, „About a Rainy Day“, was completed in 2004 and screened at several film festivals, including Prague and Thessaloniki. In the same year, Nikola begun his work in the field of dolphin therapy, which served as the inspiration for his first novel, „A Dolphin Called Clown“ which was initially „Departures Only“ was published in Serbia. His second novel, „Of Wolf and Man“ is scheduled for publication in 2018. He is still active as a dolphin therapist, working in dolphin therapy centers in Turkey and the United States. Nikola also works as a contributing writer for magayines, newspapers, and film. He is a full-time novelist and therapist based in Vienna, Austria.

Budite prvi koji će napisati recenziju “O vuku i čoveku”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.