О вуку и човеку

Шифра производа: 29809
О вуку и човеку
Едицијe: ,
Број страна / Повез / Писмо:
227 / Тврд / Латиница
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1340-7
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 990.00 RSDЦена са попустом: 594.00 RSD

О вуку и човеку је роман мајстора необичних вештина Николе Радина. Један од учитеља саветује његовог јунака: „Буди потпуно усредсређен у сваком дану, путниче. Као да ти баш у том трену гори тло под ногама. Ако желиш да наставиш да практикујеш зен и борилачке вештине, мораш живети интензивно, целим срцем, без резерве – као да очекујеш смрт у следећем тренутку.“ Ученик следи овај савет. Аналогно томе, Радинове књиге су овековечење његових интензвиних страсти, његовог бујног живота разапетог између аскезе и оргије, између тишине и манастира и заглушујуће буке рок концерта.

Горан Гоцић

Добитник НИН-ове награде

 

Роман о вуку и човеку лепо се чита, слика се ствара, читав свет се формира јасан и веома занимљив. Томе кумује и комуникативност коју текст има на бази своје географске и савременокултуролошке препознатљивости. Ликови су живи, имају своје биографије и навике, свој језик, своје мисли. Ипак, још увек је толико добар да може да постане и роман о свакоме ко га буде читао. То је  и највећи квалитет. Никола је досегао ниво ширине коју имају романи који су вољени код читалаца. У роману је много тога од аутора самог, али ту је и читава екипа из Беча, из Новог Сада… Све почиње у храму у Јапану а завршава се у полицијској станици у Новом саду, а између – читави светови. Роман је епизодан, е тако пружа прилику читаоцу да се после сваког поглавља одмори, да се препусти мислима о ономе што је прочитао. Коначно се та Вијена појавила у Николиној прози. Његов други град, меснато је, сочно описан – ја сам прикривени обожаватељ Вијене, али, моји тек спорадични одласци нису ни близу открили оно што ми је аутор открио о том граду. Заиста је добро и пуно као нар! Надам се да ће овај роман што пре изаћи на светло дана или таму ноћи – зависи у које доба ће га ко читати – али, неће бити у погрешно време за Вука, – то је сигурно!

Угљеша Шајтинац

Добитник Андрићеве награде и Европске награде за књижевност

 

Никола Радин

Nikola Radin was born in Kotor, Montenegro, 1970. He spent his formative years in Novi Sad, Serbia, and moved to Brazil in 1991, his university studies having been interrupted by the outbreak of the Yugoslav War. After two years in South America, Nikola relocated to Vienna, Austria.

In 1997-1998, he attended the New York ilm Academy, majoring in directing and film production. His first documentary, „About a Rainy Day“, was completed in 2004 and screened at several film festivals, including Prague and Thessaloniki. In the same year, Nikola begun his work in the field of dolphin therapy, which served as the inspiration for his first novel, „A Dolphin Called Clown“ which was initially „Departures Only“ was published in Serbia. His second novel, „Of Wolf and Man“ is scheduled for publication in 2018. He is still active as a dolphin therapist, working in dolphin therapy centers in Turkey and the United States. Nikola also works as a contributing writer for magayines, newspapers, and film. He is a full-time novelist and therapist based in Vienna, Austria.

Будите први који ће написати рецензију “О вуку и човеку”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.