Na vidiku zgarišta

Šifra proizvoda: 30150
Na vidiku zgarišta
Broj strana / Povez / Pismo:
500 / Broširan / Latinica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 978-86-515-1630-9
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 880,00 din.Cena sa popustom: 616,00 din.

Sva četiri dosad objavljena Bolhorvesova romana jesu, a oni koji će tek biti napisani i objavljeni treba da budu, mđusobno povezani segmenti kompleksnog opusa tog autora; svaki od njih ujedno jeste, zacelo će i ubuduće biti, i samostalno, zaokruženo ostvarenje.

„Na vidiku zgarišta” je peti žitno-cvetni naramak (prošaran korovom, dodaje Vladimir) upleten u romaneskni splet. Isti žetelac dodaje, takođe u šalozbiljnom tonu, da taj naramak ne samo što cifarski spada u središte pomenutog spleta nego je možda središte, odnosno vrh njegovog romanesknog stvaralaštva. Ne znamo, ni on ni mi, da li ta slutnja proizlazi samo iz želje pretencioznog pisca ili iz realnog sagledavanja stvari.

Ipak ćemo reći:

„Na vidiku zgarišta” verovatno je najbolji i najkoherentniji  roman Vladimira Bolhorvesa.

Julijan Tamaš

 

Ovaj kolosalni opus, koji je Bolhorvesovo životno delo, okreće se oko centralne ideje: vizije nove renesanse uloge i razvitka čoveka u budućnosti. Temelj ovog autorovog projekta je heuteranizam, originalna humanistička i holistička filozofija zasnovana na Osvitnim principima heuteranizma, koji su kruna celog složenog, mnogotomnog venca pod integralnim naslovom „Snevajući zvezdu Heuteranije”. Heuteranizam će, kaže Bolhorves, omogućiti stvaranje uslova „za uzvisivanje ljudskog bića, i vascelog ljudskog roda, te za obezbeđivanje njegove vrlo duge budućnosti”.

Viktor Radun Teon

Vladimir Kirda Bolhorves

Budite prvi koji će napisati recenziju “Na vidiku zgarišta”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.