Река – пакет 6

Шифра производа: РЕ6
Река – пакет 6
Повез / Писмо:
Броширан / Ћирилица, Латиница
Димензије: 14 × 21 cm
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2,480.00 RSDЦена са попустом: 999.00 RSD

Пакет садржи наслове:

Пуна цена пакета: 2.480,-
Цена с попустом: 999,-

Уз куповину овог пакета на поклон добијате цегер Лето је за читање са илустрацијом Соње Бајић. Потребно је само да нам у напомену приликом поруџбине напишите који цегер желите (плажа, лимун, плави).

Дебра Леви

Дебра Леви британска је књижевница, рођена у Јоханесбургу, у Јужноафричкој Републици. Пише романе, есеје, драме и поезију. Пре него што се посветила писању романа, од којих су се три нашла у изборима за награду Ман Букер, писала је искључиво за позориште.

Школовање је завршила на Факултету за уметност Дартингтон. Након завршених студија почиње да пише бројне драмске комаде за позоришну продукцијску кућу Royal Shakespeare Company. Прву збирку прича објављује 1985. године, а књига Swimming Home улази у ужи избор за Букерову награду 2012. године. Са књигом кратких прича Black Vodka потврђује се као „један од најузбудљивијих гласова савремене енглеске књижевности“.

Роман Вруће млеко објављен је 2016. године и нашао се најужем избору за Букерову награду те године.


Жељко Јовановић

Жељко Јовановић дипломирао је филозофију на Филозофском факултету у Београду. Аутор и коаутор драмских текстова Како разумети Србе, Мацан и ја, Београд и Москва, Три лица самоће, Историја света за педесет и нешто минута… Радио је драматизацје дела попут Срвантесовог Дон Кихотра, Пекићевог Златног руна (заједнички рад), Барнсовог романа Троје као и других писаних облика изражавања. Добитник је Стеријине награде и годишње Награде Народног позоришта у Београду. Писао је позоришну критику за листове “Борба”, “Наша Борба” и “Блиц”. Члан је редакције часописа за позоришну уметност “Сцена”, Удружења драмских уметника Србије, Удружења позоришних критичара Србије и члан НУНС-а.


Леонора Миано

Леонора Миано, Францускиња афричког порекла, рођена 1973. у Камеруну, а у Француској живи од 1991. године. За њу се може рећи да је једном ногом у Африци,
другом у Француској, имигрант прве генерације. Пише искључиво на француском језику, значајан је представник данашње француске књижевности, а неки критичари сматрају да је њено дело специфично у томе што је „афропејско“.

Реч је о великом ерудити, која има изузетно теоријско-научно знање не само о књижевности, већ и о колонијализму као историјској чињеници. Готово сви њени романи су награђивани престижним књижевним наградама, а изузетно је цењена међу француским читаоцима.

Будите први који ће написати рецензију “Река – пакет 6”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.