J kao jastreb

Šifra proizvoda: 29779
J kao jastreb
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
393 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1312-4
Godina izdavanja: 2017.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.290,00 din.Cena sa popustom: 1.032,00 din.

Ovi memoari predstavljau mnogo više od prostog uvida u nečiji život – ovo je život svih onih koji se mogu nazvati čovekom.

Suočena sa gubitkom oca, Helen se okreće divljini utkanoj u ptici kojoj se divi od malena – jastrebu-kokošaru; prikazujući put u magičnu širinu misaonog toka jezikom koji nas odvodi u predivne krajeve Velike Britanije.

Pripitomljavajući divljeg jastreba, Helen prolazi kroz različite životne faze, lagano se udaljavajući od prošlosti, puštajući je da ostane negde iza.

Briljantno delo višestruko nagrađivane spisateljice Helen Mekdonald, koje zaista menja pogled na svet.

J kao jastreb, divna i gotovo divlja knjiga Helen Mekdonald, podseća nas da izvrsno pisanje o prirodi može ogoliti i prisne odnose divljeg sveta. Njena knjiga je toliko dobra, da su postojali trenuci kada me je bolelo dok je čitam. Nateraće vas da krvarite, ali na jedan isceljujući način.“ – Njujork Tajms 

„U svojoj novoj knjizi, višestruka dobitnica nagrada, Helen Mekdonald, donosi nam neizbrisiv utisak o surovoj srži grabljivice – kao i svojoj sopstvenoj – rečima koje su toliko nestvarno lepe da ni ne primetimo zadivljujući način na koji su osmišljene, poput ptičjeg perja.“ – Sandej buk rivju

***

„Jastrebica je bila vatra koja je spržila moju bol. Kod nje nije bilo ni žaljenja ni tuge. Ni prošlosti ni sadašnjosti. Živela je samo u sadašnjem trenutku i to je bilo moje utočište. Moj beg od smrti bio je na njenim prugastim, lepršavim krilima.“

Helen Mekdonald

Helen Mekdonald rođena je 1970, živi i radi u Engleskoj kao pisac, prirodnjak i istraživač na Odseku za istoriju i filozofiju nauke na Univerzitetu u Kembridžu.
Radila je kao autor i narator radio programa, a učestvovala je i u Bi-Bi-Sijevoj dokumentarnoj seriji Ptice Britanije 2010. Do sada su objavljene tri njene knjige. Za naslov J kao jastreb nagrađena je 2014. godine nagradom Semjuel Džonson kojom se nagrađuju najbolje knjige iz oblasti dokumentarne proze, a ovenčana je i Kosta nagradom za književnost kao i Nagradom za najbolju stranu knjigu u Francuskoj.

Budite prvi koji će napisati recenziju “J kao jastreb”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.