Принц Чарлс и Срби

Шифра производа: 29558
Принц Чарлс и Срби
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
247 / Броширан / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1189-2
Година издавања: 2016.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.050,00 дин.Цена са попустом: 840,00 дин.

Према тврдњама историчара, империјалистички циљеви Велике Британије увек су били у сукобу са интересима Србије. Због тога су се Срби честом осећали издатима од стране Лондона. Научници тврде да нас Србе британски политичари увек сматрају „малим Русима“, „дном Европе“ и „крвавим убицама“:

Нејасно је онда зашто су у такву земљу Британци, у марту 2016. године, послали свог будућег краља, принца Чарлса? И зашто у Београду седи Макл Девенпорт, шеф делегације ЕУ? Рачунајући на српску лакомисленост, заборав и гостопримство хладни Енглези покушавају да нам се увуку под кожу и ставе нас опет под своју контролу! А колико нас Британци мрзе види се и по томе што њихови медији омаловажавају светског тениског шампиона, Новака Ђоковића, јер је Србин.

Марко Лопушина

Писац Марко Лопушина је 2004. године у Србији од стране Удружења новинара Србије проглашен за најбољег новинара. Године 2014. за најбољег публицисту када је добио награду „Драгиша Кашиковић”. Именован је 2018. године за почасног доктора наука Слобомир Универзитета у Бијељини.

Рођен је 1951. године у Рашкој, Србија. Завршио је основну школу и гимназију у Брусу и Факултет политичких наука у Београду. Радио је у листу „Секундарне сировине” 1976. као новинар и уредник, у листу „Здраво” 1978. као новинар, у магазину „Интервју” од 1981. као новинар, уредник, а 1997. био и главни уредник. А потом је био уредник у магазину „Профил” (до 1999) и листа „Недељни телеграф” (до 2008). Данас је пензионер и репортер „Илустроване политике”, „Вечерњих новости”, „Сербиане” из Детроита, „Огледала” из Чикага, „Српског гласа” из Мелбурна, Српског радија у Лос Анђелосу, Српске заједнице у Марибору.

Сарадник је САНУ и Матице српске на Српској енциклопедији, поглавље о исељеницима и дијаспори. Сарадник је Академије Републике Српске о Србима у расејању у Енциклопедији Републике Српске. Сарадник је Српског института у Вашингтону и Матице исељеника Србије. Аутор је Енциклопедије српске дијаспоре и још десетак књига о расејању, тајним службама и тајним друштвима.

Носилац је Ордена Вук Стефановић Караџић државе Србије и других признања.

Живи у Земуну.

Будите први који ће написати рецензију “Принц Чарлс и Срби”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.