Људи од воде

Шифра производа: 3001
Људи од воде
Број страна / Повез / Писмо:
152 / Тврд / Латиница
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1476-3
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 800.00 RSDЦена са попустом: 640.00 RSD

 

Годинама, већ, Душко Богдановић ради један посао који би из ове проклете журналистичке дестинације могли дислоцирати негде у међупростор, ту гомилу недефинисаних честица, тај вакуум који сасвим сигурно постоји на размеђи новинарства и уметничке креације: кокетира са фактима, бојама и доцртавањем, игра се лепим речима и нијансама а онда оголи стварност: „Не, нисам ја, то сте ви направили“, ладно одвраћа, окрене се на пети и одлази да машта.

А нас остави тако неме, са његовом „Герником“, са „Герникама“, пардон, или „герникама“ са разним неким насловима које нам Дуца на годину/две, како кад, уместо у рамовима сервира – у корицама какве књиге.

То су та чувена Дуцина сведочанства о времену, лепо упакован пресек чињеница, меморијал нашег постојања, записи о нашем лицемерству, завидљивости, глупости, лењости, подругљивости, инфериорности, бахатости, себичности, суровости, похлепи, арогантности, неписмености, неморалнсоти, токсичности, добро, понекад, у далеко мањем обиму и – креативности, амбициозности, одважности, самопоуздању или упорности.

Славиша Лекић

Душко Богдановић

Душко Богдановић је новинар и публициста. Рођен у Новом Саду 8. фебруара 1947. где је завршио основно и гимназијско школовање. Дипломирао новинарство на Факултету политичких наука у Београду. Уз остало, био главни и одговорни уредник Информативног програма Телевизије Нови Сад, шеф дописништва радија Слободна Европа за Војводину и шеф дописништва Борбе и Наше Борбе за Војводину. Колумниста је у многим новинама Србије и земаља бивше Југославије. Аутор је 15 књига. Такмичарски се бавио хокејомфудбалом и ватерполом и у сва три спорта наступао за новосадску Војводину. Ожењен је Милом Радивојевић, микробиологом из Новог Сада. Отац Лене, познате српске глумице, која живи у Београду.

Будите први који ће написати рецензију “Људи од воде”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.