Nerazumna mreža

Šifra proizvoda: 00617
Nerazumna mreža
Broj strana / Povez / Pismo:
264 / Broširan / Latinica
Dimenzije: 10 × 17 cm
ISBN: 86-7639-639-6
Godina izdavanja: 2002.
Izdavači / Suizdavači: Izdavačka kuća Prometej, Kragujevac

Cena: 550,00 din.Cena sa popustom: 440,00 din.

Emocionalna memorija polova

Šta je razumno, a šta nerazumno. Tipično pitanje za čoveka. Samo se Homo sapiens pita tako nešto. Za živu prirodu ne postoji razumno i nerazumno. Za nju je važan cilj određen genima i tome služe svi, pa i sam mozak. Glavno je pitanje ko će pre opstati – razuman ili nerazuman. Kao što ćemo videti u knjizi, razumno će nam uređivati i ulepšavati život, dok će ono što ne izgleda razumno – održavati naš život živim… Prednost razuma je što se može svesno kontrolisati, usmeriti i nadgraditi. Prednost nerazuma dolazi od same nerazumnosti. Čoveku su dati i razum i nerazum. Mozak poseduje više važnih memoričkih sistema, ali je posebno ličan i samo vaš onaj deo memorije koji se zove emocionalna memorija. Ova knjiga ima cilj da vam približi memoriju i njene zakonitosti a najčešće reči u ovoj knjizi su priroda, memorija, emocionalnost i seksualnost.

Iz sadržaja:

Svest i memorija / Problemi lične slobode / Neprirodno razmišljanje / Ne brinite o mozgu on brine o vama/ Ženski razgovori / Žene, memorija, novac i prokletstvo / Seks je uvek sadašnjost / Žena je slaba sila, ali …/ Memorija i mediji / Lakše je voditi seks nego hodati…

O autoru:

Prof. dr Jovo Toševski je redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Naučno usmerenje mu je seksualnost, emocionalnost i memorički sistem mozga čoveka. Iz tih oblasti je objavio više stručnih radova i knjiga koje su doživele više izdanja. Doktorirao je na razlikama muškog i ženskog mozga. Prometej mu je objavio i knjigu TI I JA (2002).

Jovo Toševski

Budite prvi koji će napisati recenziju “Nerazumna mreža”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.