Pripovetke iz lova

Šifra proizvoda: 29990
Pripovetke iz lova
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
271 / Broširan / Latinica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 978-86-515-1474-9
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.000,00 din.Cena sa popustom: 800,00 din.

„Pripovetke pred vama su Svetislavove lovačke priče iz lova širom svijeta; od Srbije i zemalja bivše Jugoslavije do Afrike i Nepala. Ove zanimljive pripovetke nijesu samo istinite priče o lovu; povremeno su i putopis i reportaža i svedočanstvo vremena, a (bar za mene) najljepše od svega, slika topline ljudske duše (koja je kao slamka među vihorovima) u iskonskoj surovosti, snazi i ljepoti prirode.

(…) Svetislavova knjiga pokazuje prirodnu činjenicu da veoma dobar čovjek i zaljubljenik u prirodu i životinje može biti lovac; uostalom, ne tako davno, lov za ljude, kao danas za životinje, nije bio stvar slobodnog izbora, nego zakon prirode, uslov opstanka.

Ovo je prva Svetislavova knjiga, pisana spontano i jednostavno sa, rekao bih, urođenim darom našeg naroda za pripovjedanje. Kao što se i može očekivati u prvoj knjizi, ima povremenih oscilacija u književnoj vrijednosti ali ostaje skoro neprimjetno pred snagom stvarnih životnih događaja, iskrenošću i dubinom i emocija.”

prof. dr Dragan Slavkov Hajduković

Svetislav Krstić

Dr Svetislav Krstić, fizičar, rođen je u Zrenjaninu 1955. godine. Prvu trećinu radnog veka je proveo na Univerzitetu u Novom Sadu, a dve trećine u Naftnoj industriji Srbije i Srbijagasu. Lovom se uspešno bavi od najranije mladosti i iza sebe ima bezbroj lovova i lovačkih trofeja iz Evrope, Afrike i Azije. Najbolje rezultate je postigao u lovu na vukove. Bio je predsednik ogranka elitne svetske lovačke organizacije Safari Club International za centralni Balkan. Član je norveškog kraljevskog društva za zaštitu polarnih medveda. Živi u Novom Sadu i na Južnom Kučaju.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Pripovetke iz lova”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.