Pisma Vuku Draškoviću

Šifra proizvoda: 30086
Pisma Vuku Draškoviću
Broj strana / Povez / Pismo:
212 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1552-4
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.200,00 din.Cena sa popustom: 960,00 din.

Knjiga koja se nalazi pred čitaocima, a koju je pisao jedan od najuglednijih jugoslovenskih i srpskih advokata i najobrazovanijih javnih delatnika, Ilija Radulović, ne samo da je višestruko intelektualno podsticajna i provokativna nego je i mnogoznačna, polifona i obremenjena onim pitanjima koja sežu u samu srž naše, ljudske „duhovne situacije vremena” u koju smo „bačeni” nepitani. Protivno očekivanjima koja mogu proisteći iz letimičnog pogleda na sam naziv ovog silovitog i razuđenog spisa, ali čak i iz prodornijeg čitanja njegove sadržine, ova „epistolarna proza” nije lična (premda ima i svog adresanta, i svog adresata!): ona je upućena svim mislećim bićima koja su u „potrazi za iščezlom logosnom punoćom” individualnog i kolektivnog života u zamršenim okolnostima globalističkog nasilja…

Željko Simić

Ilija Radulović

Rođen je 16. IX 1937. u Kamenarima, kod Herceg Novog, u Boki Kotorskoj. Otac mu je bio protostavrofor u Risnu.

Kao sudija Okružnog suda u Tuzli, sudio je čuvenu tzv. Magnetofonsku traku. Kao prvi sudija u istoriji svetskog prava, saslušao je etičara, prof. dr Svetozara Stojanovića, u svojstvu sudskog veštaka i tako je ušao u Anale svetskog prava. Inače, kao sudija označava se kao „Azdak iz Tuzle” (Tihomir Lešić, novinar „NIN”-a; Bertold Breht: Kavkaski krug kredomi); kao advokat ocenjuje se kao „Jedini Dostojevski u evropskim sudnicama” (Vuk Drašković); kao erudita doživljava se kao „Bodler jugoslovenskog pravosuđa”; etički se doživljava kao „Aristotel istine u ovom vremenu laži”; taktički aspekt Odbrane uzdigao je i podigao na pijedestal priznanja, pa ga u intelektualnim krugovima označavaju kao Živojina Mišića sadašnje advokature; kao besednik ušao je u svetski Brevijar sudskog besedništva.

Advokatska karijera Ilije Radulovića, koja je počela 1973. godine, vrednuje se kao briljantna, jer brani vrlo elokventno, nadahnuto, posvećeno, hrabro, multidisciplinarno i uspešno optužene za najteža krivična dela. Cene ga kolege, zaljubljenik je reči, saradnik mnogih pravnih časopisa. Autor knjige Nužna odbrana duše. Profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta „UNION” u Beogradu.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Pisma Vuku Draškoviću”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.