Otkud stiže oblak gradonosni

Šifra proizvoda: 30138
Otkud stiže oblak gradonosni
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
240 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1615-6
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 990,00 din.Cena sa popustom: 792,00 din.

Otkud stiže oblak gradonosni je zbirka priča ispisanih kako su nadirale kao snoviđenja, kao pouka životu i smrti, kao istina. Počinje sa basnom o zmiji i dečaku, nastavlja se kazivanjem o ratnom sanitetu, vremenu Titovih pionira, komunista i jugoslovenskog socijalizma. O kontroli Srba u Hrvatskoj i Bosni u situacijama kada naši ljudi dolaze na godišnji odmor iz dijaspore. Tretirani su kao stranci, koje treba ili opljačkati ili mrzeti. Ta mržnja navlači pomisao na novi rat, ne samo na Balkanu već i u čitavom svetu, u kome se moćni obračunavaju sa nemoćnima i malima.

Govori o periodu fizičkog i mentalnog sazrevanja, o intelektualcima mlade krvi, koji nadilaze svoje profesore i njihovo vreme i najavljuju budućnost. Povezuje bivšu i raspadnutu Jugoslaviju pričom o Bosni i Uni, o otetoj kući i neugašenoj porodici.

 

Dr Marko Lopušina

Mihailo Petra Vukas

Miahilo Petra Vukas je rođen u Nišu 1939. godine u Nišu. Osnovnu školu je pohađao u Braljini i Vitoševcu, selima u opštini Ražanj. Gimnaziju i nižu muzičku školu (odsek violina) završio u Zemunu. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalizaciju Opšte medicine, Opšte i Torakalne hirurgije završio u Švedskoj.  Doktorirao na Univerzitetu u Geteborgu.

Autor je desetine knjiga i nosilac brojnih priznanja.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Otkud stiže oblak gradonosni”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.