Koventri

Šifra proizvoda: 29775
Koventri
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
285 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1306-3
Godina izdavanja: 2017.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 550,00 din.Cena sa popustom: 385,00 din.

Fabula ovog istorijskog romana prati Srpsko- britanska diplomatska previranja između 1903. i 1906. godine pa sve do svršetka Drugog svetskog rata. Kao mesto zbivanja, autor bira London, u kome se nalazi grupa srpskih izaslanika koja pokušava da ponovo uspostavi diplomatske odnose, pokidane nakon Majskog prevrata. Pored obilja istorijskih ličnosti, roman nam donosi priču o ljubavi, toleranciji, upornosti ali i odrastanju u Londonu sa početka 20. veka. Autor nije zaobišao ni politiku, diplomatiju, zavere i prevare koje imaju za zadatak da nam rasvetle srž Srpsko-britanskih razilaženja.
Verno ispripovedani istorijski događaji, koje je autor slušao godinama od strane Vasilija Požečkog, zaokupiće pažnju ne samo ljubitelja istorije, nego svakog ko uživa u čitanju. Zavirićete u privatni i politički život brojnih istorijskih ličnosti i naučiti o njima ono o čemu se ranije malo, ili nimalo, govorilo.

Boris A. Kostić

Boris A. Kostić (1962), odrastao je u Velikom Gradištu na Dunavu. Diplomirao na FON-u, Beogradskog univerziteta godine 1991. Od 1992. do 2007, živeo je u Veroni (Italija). Te godine se nastanjuje u Engleskoj. Poslednje prebivalište: grad Krouli (Crawley), Zapadni Saseks. Koventri (Coventry) je njegovo prvo opsežnije objavljeno delo.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Koventri”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.