Ковентри

Шифра производа: 29775
Ковентри
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
285 / Броширан / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1306-3
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 550.00 RSDЦена са попустом: 440.00 RSD

Фабула овог историјског романа прати Српско- британска дипломатска превирања између 1903. и 1906. године па све до свршетка Другог светског рата. Као место збивања, аутор бира Лондон, у коме се налази група српских изасланика која покушава да поново успостави дипломатске односе, покидане након Мајског преврата. Поред обиља историјских личности, роман нам доноси причу о љубави, толеранцији, упорности али и одрастању у Лондону са почетка 20. века. Аутор није заобишао ни политику, дипломатију, завере и преваре које имају за задатак да нам расветле срж Српско-британских разилажења.
Верно исприповедани историјски догађаји, које је аутор слушао годинама од стране Василија Пожечког, заокупиће пажњу не само љубитеља историје, него сваког ко ужива у читању. Завирићете у приватни и политички живот бројних историјских личности и научити о њима оно о чему се раније мало, или нимало, говорило.

Борис А. Костић

Борис А. Костић (1962), одрастао је у Великом Градишту на Дунаву. Дипломирао на ФОН-у, Београдског универзитета године 1991. Од 1992. до 2007, живео је у Верони (Италија). Те године се настањује у Енглеској. Последње пребивалиште: град Кроули (Crawley), Западни Сасекс. Ковентри (Coventry) је његово прво опсежније објављено дело.

Будите први који ће написати рецензију “Ковентри”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.