Slušaj mene, a radi po svome

Šifra proizvoda: 30188
Slušaj mene, a radi po svome
Broj strana / Povez / Pismo:
95 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: 10 × 18 cm
ISBN: 978-86-515-1663-7
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 550,00 din.Cena sa popustom: 440,00 din.

Prikupljajući podatke o Duškovim komponovanim pesmama za knjigu Pamtite me po pjesmama mojim, priređivač Bogica Mijatović ponovo je pročitao sve, njemu dostupne Duškove knjige i brojne intervjue. Listajući ih pažljivo, upoznao je jednog novog, nepoznatog, odnosno manje poznatog Duška – Duška mudraca. Na listu papira zabeležio je nekoliko mudrosti kako bi ih citirao zgodnom prilikom, a reakcije prijatelja bile su iznad svih očekivanja. Nastavio je, zato da ih sakuplja, te se broj ovih mudrosti i misli uvećavao takvom progresijom da je Bogica odlučio da ih sve sabere i objavi kao posebnu knjigu.

Neke od ovih misli čitaocima su verovatno već poznate, jer je Duško imao običaj da ih ponavnja na književnim večerima i pesničkim susretima, festivalima i nastupima u medijima, ali je većina, čak i boljim poznavaocima dela Duška Trifunovića, nepoznata. Uz svaku misao ili stih, priređivač je naveo izvor dela ili intervjua.

Ova knjiga ima jedan cilj – da čitaoca zaintrigira da istraži sva Duškova dela, jer, kako priređivač tvrdi u predgovoru – „od drveta nismo videli šumu!“

Krenite svojim umom, idite mojim tragom, al’ ne stajte u moje stope. („Slobodan pad“)

Bogomir Bogica Mijatović


Duško Trifunović

Budite prvi koji će napisati recenziju “Slušaj mene, a radi po svome”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.