Сатански танго у проклетој авлији

Шифра производа: 29995
Сатански танго у проклетој авлији
Број страна / Повез / Писмо:
463 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1456-5
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,100.00 RSDЦена са попустом: 880.00 RSD

У распону од Ириса у Берлину Милоша Црњанског до Гилијамовог Бразила, од Андрићеве Проклете авлије до волшебног Сатанског танга Беле Тара, Жељко Симић надахнуто и суверено, светски и српски, прати, тумачи и оригинално унапређује онај ток савремене стваралачке мисли која се бори да поново успостави изворну повезаност с бићем. Годи сазнање колико су вредан, а досад недовољно запажен допринос том охрабрујућем току дали неки од најистакнутијих писаца модерне и савремене српске књижевности.

Проф. др Дарко Танасковић

 

„… и шта ту има да се образлаже кад се напросто види. Жељко Симић се види. Он себе и даје на увид. Смотрен читалац осјети (непогрешиво) – ту душа готово да пипа свој облик. И на очи крилати. (…) Читајући Ничеа, Лајбница, и опричавајући их, она прича себе – увијек излаже ’једну осјетилност’ која претходи логосу, која је у коријену мишљења.“

Проф. др Зоран Арсовић

 

Изузетно опремљен за иницијацију догађаја, наоружан знањем и образовањем као најјачим оружјем in toto, али и сам опскрбљен самосвојним талентом за минуциозне и суптилне анализе Бећковићевих стихова – талентом који сведочи о сопственој уплетености у поетски дискурс – у делу Матија Жељко Симић на аутентичан и оригинални начин покреће до сада скоро нетакнуте нити збирки Међа Вука манитога, рече ми један чоек, Лела и куку и Кажа.

Проф. др Богдана Каљевић

 

 

Жељко Симић

Проф. др Жељко Симић, филозоф, социолог, правник, теоретичар уметности, књижевни критичар и преводилац. У својим књигама, студијама и огледима бави се граничним питањима антропологије, филозофије и психологије сазнања, епистемологије, социологије знања, правне историје, психијатрије, гносеологије и метапсихолошким аспектима постмодернитета. Приређивач је неколико зборника и монографија посвећених делима најзначајнијих књижевника, ликовних уметника, музичких композитора, психолога и психијатара. Учествовао је на већем броју научних и политичких скупова који су одржани у Мадриду, Барселони, Валенсији, Билбау, Паризу, Женеви, Риму и Москви. Редовни је професор на ФПСП у Београду, и на другим факултетима у земљи и иностранству. По позиву предаје на Правном факултету Универзитета у Београду. Радови су му превођени на француски, енглески и руски језик. Члан је удружења књижевника Србије, као и других домаћих и страних асоцијација.

Будите први који ће написати рецензију “Сатански танго у проклетој авлији”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.