Satanski tango u prokletoj avliji

Šifra proizvoda: 29995
Satanski tango u prokletoj avliji
Broj strana / Povez / Pismo:
463 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 978-86-515-1456-5
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.100,00 din.Cena sa popustom: 880,00 din.

U rasponu od Irisa u Berlinu Miloša Crnjanskog do Gilijamovog Brazila, od Andrićeve Proklete avlije do volšebnog Satanskog tanga Bele Tara, Željko Simić nadahnuto i suvereno, svetski i srpski, prati, tumači i originalno unapređuje onaj tok savremene stvaralačke misli koja se bori da ponovo uspostavi izvornu povezanost s bićem. Godi saznanje koliko su vredan, a dosad nedovoljno zapažen doprinos tom ohrabrujućem toku dali neki od najistaknutijih pisaca moderne i savremene srpske književnosti.

Prof. dr Darko Tanasković

 

„… i šta tu ima da se obrazlaže kad se naprosto vidi. Željko Simić se vidi. On sebe i daje na uvid. Smotren čitalac osjeti (nepogrešivo) – tu duša gotovo da pipa svoj oblik. I na oči krilati. (…) Čitajući Ničea, Lajbnica, i opričavajući ih, ona priča sebe – uvijek izlaže ’jednu osjetilnost’ koja prethodi logosu, koja je u korijenu mišljenja.“

Prof. dr Zoran Arsović

 

Izuzetno opremljen za inicijaciju događaja, naoružan znanjem i obrazovanjem kao najjačim oružjem in toto, ali i sam opskrbljen samosvojnim talentom za minuciozne i suptilne analize Bećkovićevih stihova – talentom koji svedoči o sopstvenoj upletenosti u poetski diskurs – u delu Matija Željko Simić na autentičan i originalni način pokreće do sada skoro netaknute niti zbirki Međa Vuka manitoga, reče mi jedan čoek, Lela i kuku i Kaža.

Prof. dr Bogdana Kaljević

 

 

Željko Simić

Prof. dr Željko Simić, filozof, sociolog, pravnik, teoretičar umetnosti, književni kritičar i prevodilac. U svojim knjigama, studijama i ogledima bavi se graničnim pitanjima antropologije, filozofije i psihologije saznanja, epistemologije, sociologije znanja, pravne istorije, psihijatrije, gnoseologije i metapsihološkim aspektima postmoderniteta. Priređivač je nekoliko zbornika i monografija posvećenih delima najznačajnijih književnika, likovnih umetnika, muzičkih kompozitora, psihologa i psihijatara. Učestvovao je na većem broju naučnih i političkih skupova koji su održani u Madridu, Barseloni, Valensiji, Bilbau, Parizu, Ženevi, Rimu i Moskvi. Redovni je profesor na FPSP u Beogradu, i na drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Po pozivu predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radovi su mu prevođeni na francuski, engleski i ruski jezik. Član je udruženja književnika Srbije, kao i drugih domaćih i stranih asocijacija.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Satanski tango u prokletoj avliji”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.