АНТОЛОГИЈА ПОЕЗИЈЕ АМЕРИЧКИХ ЦРНАЦА Отисак срца у прашини

Шифра производа: 00215
АНТОЛОГИЈА ПОЕЗИЈЕ АМЕРИЧКИХ ЦРНАЦА Отисак срца у прашини
Број страна / Повез / Писмо:
456 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 15 × 21 cm
ИСБН: 86-7639-722-8
Година издавања: 2003.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 900,00 дин.Цена са попустом: 720,00 дин.

Антологија поезије америчких црнача

У прво време, ако би на тлу Новога света случајно посегнуо за писменошћу, црни роб, откривен на делу, обично је плаћао прстима који би му зато били одсечени. Ипак, приредивац показује да су, упркос тешком положају, амерички црнци и текако писали поезију. Од народне поезије до савремених аутора…

Драгослав Андрић

Драгослав Андрић је рођен 1923. године у Чачку, од оца Јелисија, оксфордског ђака и мајке Зорке, учитељице. Након завршене Прве београдске мушке гимназије, школовао се на позоришном одсеку Музичке академије у Београду и у драмском студију Народног позоришта Србије. Завршио је енглеску филологију на Филозофском факултету. Умро је 2005. године у Београду.

Постао је познат у 1970-им и 1980-им годинама по свом „Речнику жаргона”, хумористичкој збирки „Сваштара, уџбеник нонсенса”, антологији рок-поезије „Стерео стихови” и неколико збирки и антологија светске поезије, између осталих и „Стихови” Огдена Неша, Андрићевог омиљеног песника. Између 2003. и 2004. издаје антологију светске поезије у шест томова, „Америчка поезија данас”, „У име земље” (канадска поезија), „Отисак срца у прашини” (поезија америчких црнаца), „Ко, је л’ ја?” (енглеска и америчка хумористичка поезија), „Свет у капи росе” (класична кинеска поезија), „Не пали још светиљку” (стара јапанска поезија).

 

Андрић је 10 година радио и као драматург у позоришту. Глумица Радмила Андрић му је била супруга.

 

 

Будите први који ће написати рецензију “АНТОЛОГИЈА ПОЕЗИЈЕ АМЕРИЧКИХ ЦРНАЦА Отисак срца у прашини”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.