GRADOVI LJUBAVNICI

Šifra proizvoda: 30105
GRADOVI LJUBAVNICI
Broj strana / Povez / Pismo:
173 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1588-3
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 500,00 din.Cena sa popustom: 400,00 din.

Jasmina Stefanović Bošnjak pripada onima koji moraju da pišu. Onima koji su se kasnim godinama vratili prvim ljubavima. Pronašla me je i zamolila da pogledam njen rukopis. Osim pesama punih skrovitih tajni, dostupnih samo najmarljivijim i sve ređim čitaocima, tu se nalaze i lirski zapisi o gradovima ljubavnicima vezanim u romanesknu strukturu kroz izabrana mesta, koja danas uzvraćaju posete njenim snovima. Sve je to pisano tananim rukopisom žene koja je mnogo toga videla i mnogo toga zna, ali ostaje čuvar tajni i ne pušta ih na slobodu, već i njih i sebe lirikom brani od radoznalaca. Ova po mnogo čemu neobična knjiga, kao i žena koja ju je napisala, ostaće zagonetka, zaključana iza sedam brava.

Njena poezija je pastirska svirala: odala je berberina, što je tajne cara znao. Ovakva poezija je lirski bumerang, nema milosti prema pesniku.

A pesnik ne traži ništa. Sem čitaoca. Čitaoci će se, verujem, naći. Jer to i zaslužuje. Ona ne traži, ona daje i poklanja najdragocenije delove svog bića.

Nebojša Jevrić

Jasmina Stefanović Bošnjak

Jasmina Stefanović Bošnjak (Šabac, 1949. godine) diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu gde živi i piše.

Objavila je knjigu beomske poezije Ogledalo u čaši (2012. godine) i sonete sabrane u naslov Soneti iskupljenja (2016. godine).

Budite prvi koji će napisati recenziju “GRADOVI LJUBAVNICI”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.