Lična imena u srpskom narodu

Šifra proizvoda: 29710
Lična imena u srpskom narodu
Broj strana / Povez / Pismo:
264 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1300-1
Godina izdavanja: 2017.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.150,00 din.Cena sa popustom: 920,00 din.

Knjiga Milica Grković u rangu je najbolje naše multidisciplinarne filologije gde se nalaze neprevaziđena kapitalna dela kakva su Ivićev Srpski narod i njegov jezik ili Vuk St. Karadžić Miodraga Popovića. Nema nikakve sumnje u to da će u budućim dekadama i vekovima generacije čitalaca posezati za ovom izuzetnom knjigom. Milica Grković sinonim je za srpsku onomastiku – svojim klasičnim rečnikom Rečnikom ličnih imena kod Srba još pre četiri decenije uspostavila je aršin valjanog onomastičkog rada u našoj lingvistici. Ta građa je u međuvremenu rasla, kvalitativno i kvantitativno. Uz tradicionalni filološki okvir, nalazimo tu i značajne uvide iz istorije, etnografije, religioslovstva, međunarodnih odnosa, itd.

Konačno, stil kojim je studija napisana istovremeno je čitljiv i izdašan, što je kod nas uspevalo retkim lingvistima poput pomenutog akademika Ivića.

Svodeći, bez imalo preterivanja, može se reći da je ova studija istinski biser naše filologije, kome će se generacije čitaladža vraćati i obraćati. Danko Šipka

Milica Grković

Budite prvi koji će napisati recenziju “Lična imena u srpskom narodu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.