Jezik oko nas

Šifra proizvoda: 30068
Jezik oko nas
Broj strana / Povez / Pismo:
167 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1541-8
Godina izdavanja: 2019.

Cena: 1.150,00 din.Cena sa popustom: 690,00 din.

„Sve ono što popularna lingvistika treba da sadrži, ovde je sadržano – zanimljivi i utemeljeni prilozi, primereno vraćanje jezičkoj baštini, funkcionalan pristup jezičkim pitanjima. Ovi prilozi zapravo su u knjiške korice zaogrnuti izabrani prilozi sa portala Jezikofil (jezikofil.rs, deluje od 2013. godine).

Prilozi su podeljeni tematski na Jezičku istoriju i etimologiju, Morfologiju, Jezike, Medije i internet, Uticaj stranih jezika na srpski, Jezik i politiku, Semantiku i Jezičku kulturu. ovaj zbornik predstavlja neku vrstu portreta onog živog segmenta popularne lingvistike koji se ostvaruje u neposrednom kontaktu lingvista i onih govornika kojima je stalo do održavanja jezičke kulture. Uveren sam da će zbornik biti od interesa širokoj čitalačkoj publici, od onih koji traže odgovore na konkretna standardološka pitanja do onih koji traže zanimljivo štivo za duža putovanja ili plažu. “

Danko Šipka

O autoru:

U knjizi su sabrani tekstovi sledećih autora: Žarko B. Veljković, Vesna Đorđević, Vlado Đukanović, Marijana Đukić, Biljana Marić, Ana Macanović, Ana Milenković, Vanja Miljković, Marina Nikolić, Slobodan Novokmet, Svetlana Slijepčević Bjelivuk, Marina Spasojević, Bojana Todić Sanković, Bojana Tomić, Jelena Dumić.

Grupa autora

Budite prvi koji će napisati recenziju “Jezik oko nas”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.