Језик око нас

Шифра производа: 30068
Језик око нас
Број страна / Повез / Писмо:
167 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1541-8
Година издавања: 2019.

Цена: 1,150.00 RSDЦена са попустом: 690.00 RSD

„Све оно што популарна лингвистика треба да садржи, овде је садржано – занимљиви и утемељени прилози, примерено враћање језичкој баштини, функционалан приступ језичким питањима. Ови прилози заправо су у књишке корице заогрнути изабрани прилози са портала Језикофил (jezikofil.rs, делује од 2013. године).

Прилози су подељени тематски на Језичку историју и етимологију, Морфологију, Језике, Медије и интернет, Утицај страних језика на српски, Језик и политику, Семантику и Језичку културу. овај зборник представља неку врсту портрета оног живог сегмента популарне лингвистике који се остварује у непосредном контакту лингвиста и оних говорника којима је стало до одржавања језичке културе. Уверен сам да ће зборник бити од интереса широкој читалачкој публици, од оних који траже одговоре на конкретна стандардолошка питања до оних који траже занимљиво штиво за дужа путовања или плажу. “

Данко Шипка

О аутору:

У књизи су сабрани текстови следећих аутора: Жарко Б. Вељковић, Весна Ђорђевић, Владо Ђукановић, Маријана Ђукић, Биљана Марић, Ана Мацановић, Ана Миленковић, Вања Миљковић, Марина Николић, Слободан Новокмет, Светлана Слијепчевић Бјеливук, Марина Спасојевић, Бојана Тодић Санковић, Бојана Томић, Јелена Думић.

Група аутора

Будите први који ће написати рецензију “Језик око нас”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.