Svakodnevica pograničja (Opština Knjaževac kao devastirano područje) (knj. 20)

Šifra proizvoda: 29499
Svakodnevica pograničja (Opština Knjaževac kao devastirano područje) (knj. 20)
Broj strana / Povez / Pismo:
272 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 16 × 24 cm
ISBN: 978-86-515-1120-5
Godina izdavanja: 2016.
Izdavači / Suizdavači: Izdavačka kuća Prometej, JUNIR, Niš, Mašinski fakultet

Cena: 1.200,00 din.Cena sa popustom: 840,00 din.

U maniru primenjene sociologije i akcione antropologije (…) delo kojeće obogatiti tekuću interdiscipliniranu debatu o tome kako kreiranje javnih politika iz domena održivog regionalnog razvoja može da se osloni na istraživanja koja za rešenjima problema sociojalne isključenosti tragaju, između ostalog, i u registru revitalizacije kulturnog nasleđa (…) model za buduća istraživanja koja imaju za cilj da približe strogo akademski diskurs primei naših znanja u društveno-političkoj stvarnosti. (prof. dr Miloš Milenković)

Kombinacija etik i emik perspektive je odličan izbor autorki kada je reč o metodologiji istraživanja (…) Knjiga je uzorna studija svakodnevnog života u srpsko-bugarskom pograničju i predstavlja naučni doprinos ne samo proučavanju svakodnevnog života u Srbiji, već i sociologiji i etnologiji na Balkanu. (doc. Dr Petko Hristov)

Monografija nosi najbolje rezultate upotrebljene kvalitativne metodologije koja, pored praćenja društvenih trendova čime se sociolozi bave, omogućava da razumevajući forme „sveta života“ odgonetnemo tajne društvenog ponašanja. Kroz prikaze života ljudi iz različitih društvenih slojeva, sredina i profesija, onih koji imaju istaknutu ulogu u kreiranju društvenog života pograničja, ali i onih skrajnutih i marginalizovanih – autorke daju značajan doprinos razumevanju života na granici u svoj višeznačnosti ovog pojma. (prof. dr Danijela Gavrilović)

Dragana Stjepanović Zaharijevski


Lela Milošević Radulović

Budite prvi koji će napisati recenziju “Svakodnevica pograničja (Opština Knjaževac kao devastirano područje) (knj. 20)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.