Džepna sociologija za početnike

Šifra proizvoda: 29460
Džepna sociologija za početnike
Broj strana / Povez / Pismo:
175 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 15 cm
ISBN: 1101-4
Godina izdavanja: 2016.
Izdavači / Suizdavači: Izdavačka kuća Prometej, Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu

Cena: 300,00 din.Cena sa popustom: 210,00 din.

Moglo bi se reći da je glavno pitanje sociologije zapravo pitanje razloga zbog kojih he važno da u svemu što ljudi rade, oni zavise od drugih, kao i razloga zbog kojih je važno to što oni uvek žive (jer drugačije ne mogu) u društvu sa drugim ljudskim bićima sa kojima komuniciraju, takmiče se ili sarađuju. Upravo to pitanje čini oblast sociološke rasprave i definiše sociologiju kao relativno nezavisnu granu humanističkih i društvenih nauka. Stoga možemo zaključiti da je sociologija u svom primarnom i najvažnijem određenju način razmišljanja o svetu ljudi, iako se o tom svetu, principijelno uzevši, može razmišljati i na različite načine. (Piter Berger)

 

Zadubljeni u svakodnevne poslove, mi se retko kada zaustavljamo da razmislimo o značenju onoga pto smo upravo preživeli; još manje imamo mogučnosti da uporedimo svoje lično iskustvo sa sudbinom drugih ljudi, da uočimo društveno u pojedinačnom ili opšte posebnom; to za nas rade sociolozi. (Zigmunt Bauman)

Dragoljub B. Đorđević

Dragoljub B. Đorđević (Donji Komren/Niš, 1954), doktor socioloških nauka (1983), sociolog religije, romolog i kafanolog, redovni profesor (1994) Sociologije kulture i morala i Profesionalne etike inženjera, šef katedre za društvene nauke Univerziteta u Nišu – Mašinski fakultet (1955–2019), specijalizirao sociologiju religije na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta „Lomonosov“ (1986, Rusija) i na Institutu za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu (1988, Hrvatska). Dobitnik „Nagrade Desimir Tošić“ za najbolju knjigu iz publicistike (Kazuj krčmo Džerimo, 2011), napisao i priredio preko pedeset knjiga i zbornika.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Džepna sociologija za početnike”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.