Питањац а не скитањац

Шифра производа: 30283
Питањац а не скитањац
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
70 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1766-5
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 700.00 RSDЦена са попустом: 560.00 RSD

Сав приход од продаје књига Миће Савановића намењен је деци без родитеља у Србији и Републици Српској.

У поезији за дјецу пјесме “питалице”, илити пјесме “погађалице” нису ништа ново, нити нарочито оригинално. Та матрица у којој римаријум у коначници пјесме диктира, наводи на, и, заправо, “изнуђује” одговор већ је небројено пута употријебљена. Дјечији су листови и књиге преплављени таквим “погађалицама”, најчешће – лишеним инвенције и игривости, што ће рећи – момената инспиративности. Лишеним, дакле, онога што даје прави смисао и суштинску дидактичку димензију за дјецу.

Савановић је, међутим, својом пјесничком иновативношћу успио да изнутра пресазда, реорганизује и разигра ту већ виђену форму. Мелодиозношћу и специфичном, оригиналном ритмиком, он јој је удахнуо нови витализам и једну ентузијастичку разиграност. Можда би више смисла имало ако кажем: раздраганост.

Његове пјесме плешу!

Мирко Вуковић

Мићо М. Савановић

Мићо М. Савановић је рођен 1958. године у Локварима на Змијању код Бањалуке.

Основну школу је завршио у Локварима и Стричићима на Змијању код Бања Луке, а средњу у Руми (Војводина – Србија) Од 1977. живи у Новом Саду, где је и дипломирао на факултету техничких наука. Од 1989. са породицом живи и ради у Швајцарској где је у Цириху завршио и постдипломске студије. Бави се и сликањем.

Будите први који ће написати рецензију “Питањац а не скитањац”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.