Nikolajevski nokturno

Šifra proizvoda: 29806
Nikolajevski nokturno
Broj strana / Povez / Pismo:
65 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1331-5
Godina izdavanja: 2018.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 440,00 din.Cena sa popustom: 352,00 din.

Kao da je preskočila prve svoje knjige, kao da je čekala da u svom iskustvu, u daru za osluškivanje bila svog unutrašnjeg poja, pronađe strasnu unutrašnjost jezičke imaginacije, Sunčica Radulović Torbica je stigla, evo, pred svog čitaoca, da nađe meru dara, u traganju za večnim trenutkom koji „izmiče na dužinu strpljenja“. A ta dužina njenog pesničkog strpljenja nam je donela zrele plodove u obliku same moći ove pesnikinje da napravi gospodstvenu i do usijanja utišanu, finu plazmu jezika, kojom uzima otiske božanskih stanja i zbivanja kojim na motivskom planu obiluju ove pesme. U rasponu od ljubavnih do rodoljubivih pesama, ne jenjava odnegovana sposobnost i prefinjena znatiželja jezika da ne žuri da se lati teme, a da pritom nema neku nesvesnu i nenamernu samosvest o svojoj moći, da se ne liši tihe mere i rada na svom semantičkom šapatu, koji lišava poj bižuterijskog sjaja pesničkog govora. Otuda i osećaj da se do ovakve, mada evo prve knjige, raste. Sa visine tog praga stiže nam zreli pesnički glas Sunčice Radulović Torbice.

Blagoje Baković

Sunčica Radulović Torbica

Sunčica Radulović Torbica je rođena 1965. godine u Odžacima.
Visoko obrazovanje stekla na Univerzitetu u Novom Sadu u kojem i danas živi i radi kao prosvetni radnik.
Objavljivala u književnim časopisima: Trag, Bdenje, Istok, Sveske, Rusko slovo, Svitak, Suština poetike, Jesenjin, kao i na mnogobrojnim elektronskim stranicama za kulturu i umetnost.
Pesme su prevođene na rusinski, ruski, grčki i bugarski jezik.
Učestvovala na više pesničkih skupova, književnih festivala i mitinga.

Pesme i priče su joj objavljivane u više zajedničkih zbornika: Garavi sokak, Kiprijanov kladenac, Zbornik Međunarodnog sabora duhovne poezije u Rakovici, Bešenovska prinošenja, Zbornik Titeltelskih susreta rusko-srpskog prijateljstva…

Dobitnica druge nagrade na Saboru duhovne poezije «Bešenovska
prinošenja» za pesmu »Gračanički tipik» 2018.godine i superfinalista na Međunarodnoj pesničkoj manifestaciji Smederevska pesnička jesen, za nagradu Zlatna struna 2018.

Autorka je zbirke pesama Nikolajevski nokturno koja je objavljena u martu 2018.godine.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Nikolajevski nokturno”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.