Iza pogleda

Šifra proizvoda: 30039
Iza pogleda
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
105 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1521-0
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 500,00 din.Cena sa popustom: 400,00 din.

Neki cvetovi u pesničkoj bašti procvetaju brzo i još brže ugasnu. Neki se, pak, pripremaju dugo, drže nas u neizvesnosti, predomišljaju i onda, kada već skrenemo pogled pomalo umoreni čekanjem, eksplodiraju bojom koja začudo i uznemiri.

Pesme koje su omeđene ovim koricama su neobične, nestandardne jer se pesnikinja poigrava čulnim i simboličkim, balansira na ivici žanrova, čika nas slobodom jezika i asocijacija, tera da prebiramo po sopstvenim emocionalnim iskustvima i raspiruje maštu.

U vremenu filtriranih fotografija, umivenih emocija i, generalno, žrtvovanju sadržaja nasilnoj estetizaciji, dragi čitaoče, pred tobom je ne tako lagan put razumevanja nesputanog izraza i ponegde surove iskrenosti.

Jesam li pristrasna? Jesam. Odavno me ništa nije tako zaokupilo kao ova zbirka. A pošto je kritika vazda subjektivni stav, izvan kategorija dobro/loše, pristrasno ću zaključiti – evo daha svežine u pesničkoj bašti po kojoj se dobrano već uhvatila paučina.

prof. dr Dragana Jovanović

Sandra Alek

Sandra Alek rođena je 6. januara 1980. godine u Foči. Prve godine života i rano detinjstvo provela je u Goraždu, odakle se, usled ratnih okolnosti, seli. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Višegradu, a studije Opšte književnosti i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu na Palama, Univerziteta Istočno Sarajevo. Tokom studija seli se u Beograd, a po završetku istih, upisuje postdiplomske studije iz književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Zbog rođenja prvog sina, napušta dalje školovanje i posvećuje se majčinstvu. Danas, po rođenju svog drugog sina, vraća se na stari put i predstavlja vam svoju prvu zbirku poezije „Iza pogleda”.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Iza pogleda”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.