Amonit

Šifra proizvoda: 30073
Amonit
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
99 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1543-2
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 550,00 din.Cena sa popustom: 440,00 din.

Stihovi Amonita Juraja Kunjijaka jesu tematski raznovrsni, slojevitog značenja a njihov izraz je jasan, stilski umiven i precizan. Slike u njegovim pesmama imaju konkretan oblik, ali u sadejstvu celine pesme ostvaruju svoj puni metaforički potencijal.

Ova knjiga sadrži Kunjijakov autorski odabir pesama koje su nastajale u periodu između 2008. i 2016. godine i njeni delovi su zapravo sabrane pesme iz raznih zbirki. Amonit dočarava svet poetske jednostavnosti, koja pak skriva slojeve životnih saznanja, iskustva ljubavi, posvećenosti, odražava poznavanje spisateljskog zanata uobličeno u jezički istančan i zahvaljujući pažljivom prevodu Miroslava Demaka, pesnika, proznog pisca i prevodioca, dobija poseban valer i u srpskom prevodu.

 

Juraj Kunjijak

Juraj Kunjijak (1955) pripada generaciji pisaca koji su debitovali osamdesetih godina 20. veka u totalitarnoj Čehoslovačkoj. Potiče iz učiteljske porodice iz Košica, grada gotičke i barokne arhitekture u istočnom delu Slovačke. Bio je zaposlen u Banskoj Bistrici, a živi u malom planinskom naselju Kordiki nadomak Banske Bistrice. 1990. godine osnovao je privatnu izdavačku kuću „Čuvarkuća”, koju vodi do današnjih dana.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Amonit”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.