Unutarnji inženjering – Jogijev vodič ka radosti

Šifra proizvoda: 29996
Unutarnji inženjering – Jogijev vodič ka radosti
Broj strana / Povez / Pismo:
248 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1461-9
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.200,00 din.

Nema na zalihama

U našem današnjem svetu su u modi mnoga krivotvorena i opasno obamljiva učenja. Jedno od njih je: „Budi u sadašnjem trenutku”. Pretpostavlja se da biste mogli da budete negde drugde kad biste to želeli. Da li je to uopšte moguće? Sadašnjost je jedino mesto na kojem možete biti. Ako živite, živite u ovom trenutku. Ovaj trenutak je večnost. Kako biste ga izbegli čak i kad biste pokušali?

Vaš problem ovog časa je to što patite zbog onoga što se dogodilo pre deset godina, a patite i zbog onoga što prekosutra može da se desi. Ni jedno ni drugo nisu žive istine. To je samo igra vaših sećanja i mašte. Da li to onda znači da radi pronalaženja mira morate da poništite svoj um? Nikako. To samo znači da treba da preuzmete punu odgovornost za njega. Vešt um sadrži ogromne rezerve memorija i neverovatne mogućnosti imaginacija, koje su posledica procesa evolucije koji traje milionima godina. Um može da bude izvanredno oruđe ako možete da ga koristite kad hoćete i da ga stavite na stranu kad nećete. Kloniti se prošlosti i zanemarivati budućnost znači obesmisliti tu čudesnu sposobnost. Tako „biti u trenutku” postaje obogaljujuće psihološko ograničenje – to geslo poriče našu egzistencijalnu stvarnost.

Sadguru Đagi Vasudev

Sadguru Đagi Vasudev je jogi, mistik i osnivač Iše, potpuno volonterske organizacije koja se bavi velikim humanitarnim i ekološkim projektima. Bio je govornik na Svetskom ekonomskom forumu, u Ujedinjenim nacijama, na Univerzitetima Stenford, Harvard, Vorton i brojnim drugim ustanovama…

Više o Sadguruu pogledajte na sajtu www.isha.sadhguru.org

Budite prvi koji će napisati recenziju “Unutarnji inženjering – Jogijev vodič ka radosti”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.