Tri knjige Petera Handkea

Šifra proizvoda: AK15
Tri knjige Petera Handkea
Povez / Pismo:
Broširan, Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm

Cena: 2.870,00 din.Cena sa popustom: 1.490,00 din.

Tri naslova Petera Handkea po ceni jednog

Poručite komplet od tri naslova velikog književnika. Otkrijte Handkeovu lirsku stranu ili upoznajte njegovo viđenje događaja iz naše nedavne prošlosti. Zaputite se stazama Handkeovih pohoda po svetu i uživajte u njegovim kratkim putopisnim esejima.

Popodne Pisca jedna je od najznačajnijih Handkeovih knjiga, veoma važna za razumevanje svih njegovih potonjih dela. Prvi put je objavljena 1987. godine, a naše izdanje iz 2018. preveo je piščev prijatelj i prevodilac Žarko Radaković. Handkeova pripovest predstavlja opis šetnje jednog Pisca po periferiji i centru; maršrutu osetljivog čovek koji u sebe uvlači prirodu i biva obazriv s ljudima. Pokušaj da se čula otvore prema svetu, a doživljaji i fascinacije, sakupljeni usput, zatvore u radnu sobu.

„Popodne pisca predstavlja definiciju Handkea uopšte. On se bavio problemom kretanja, hodanja, pešačenja, putovanja i to jeste danas model kako da čitamo i shvatimo Handkea.“ – Žarko Radaković

Još jedanput za Tukidida je zbirka od dvadesetak crtica, nastalih krajem osamdesetih godina, kada je autro nekoliko godina živeo bez adrese i putovao oko sveta. O svakom području koje je posetio pisao je samo po jednu crticu, i tako su nastali ovi lirsko-prozni zapisi. Za nas je posebno bitno da se u tom ciklusu pet odnosi na teritoriju Jugoslavije i to već pokazuje da je tada imao interesovanje za ovaj prostor.

Istorija iza pripovesti posebno je značajna knjiga. U pitanju je zbirka svih Handkeovih eseja posvećenih Jugoslaviji i Srbiji, a ovakvo integralno izdanje, prvi put je dostupno srpskim čitaocima. Poznato je da je Handke posećivao zemlje bivše Jugoslavije, a sada čitaoci imaju mogućnost da hronološki isprate piščeve utiske sa tih putovanja.

Komplet sadrži:

Popodne Pisca
Još jedanput za Tukidida
Istorija iza pripovesti – eseji o Jugoslaviji

Puna cena kompleta: 2.870,-
Cena sa popustom: 1.490,-

Peter Handke

Peter Handke jedan je od najznačajnijih savremenih pisaca nemačkog jezika. Rođen je 1942. godine u Grifenu, u Austriji, a odrastao je u Istočnom Berlinu. Studije u Gracu napušta 1965. godine, nakon objavljenog svog prvog romana Stršljeni, kako bi se potpuno posvetio pisanju.

Piše romane, priče, eseje i druge prozne tekstove. Režirao je tri filma, a sa Vimom Vendersom sarađivao je na scenariju za film Nebo nad Berlinom.

Dobitnik je brojnih književnih i pozorišnih nagrada, među kojima su nagrade Franc Kafka i Georg Bihner, Ibzenova nagrada i druge.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Tri knjige Petera Handkea”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.