Три књиге Петера Хандкеа

Шифра производа: АК15
Три књиге Петера Хандкеа
Повез / Писмо:
Броширан, Тврд / Ћирилица
Димензије: 20 cm

Цена: 2,870.00 RSDЦена са попустом: 2,296.00 RSD

Три наслова Петера Хандкеа по цени једног

Поручите комплет од три наслова великог књижевника. Откријте Хандкеову лирску страну или упознајте његово виђење догађаја из наше недавне прошлости. Запутите се стазама Хандкеових похода по свету и уживајте у његовим кратким путописним есејима.

Поподне Писца једна је од најзначајнијих Хандкеових књига, веома важна за разумевање свих његових потоњих дела. Први пут је објављена 1987. године, а наше издање из 2018. превео је пишчев пријатељ и преводилац Жарко Радаковић. Хандкеова приповест представља опис шетње једног Писца по периферији и центру; маршруту осетљивог човек који у себе увлачи природу и бива обазрив с људима. Покушај да се чула отворе према свету, а доживљаји и фасцинације, сакупљени успут, затворе у радну собу.

„Поподне писца представља дефиницију Хандкеа уопште. Он се бавио проблемом кретања, ходања, пешачења, путовања и то јесте данас модел како да читамо и схватимо Хандкеа.“ – Жарко Радаковић

Још једанпут за Тукидида је збирка од двадесетак цртица, насталих крајем осамдесетих година, када је аутро неколико година живео без адресе и путовао око света. О сваком подручју које је посетио писао је само по једну цртицу, и тако су настали ови лирско-прозни записи. За нас је посебно битно да се у том циклусу пет односи на територију Југославије и то већ показује да је тада имао интересовање за овај простор.

Историја иза приповести посебно је значајна књига. У питању је збирка свих Хандкеових есеја посвећених Југославији и Србији, а овакво интегрално издање, први пут је доступно српским читаоцима. Познато је да је Хандке посећивао земље бивше Југославије, а сада читаоци имају могућност да хронолошки испрате пишчеве утиске са тих путовања.

Комплет садржи:

Поподне Писца
Још једанпут за Тукидида
Историја иза приповести – есеји о Југославији

Пуна цена комплета: 2.870,-
Цена са попустом: 1.490,-

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Три књиге Петера Хандкеа”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.