Човек који је схватио све | У припреми

Шифра производа: -
Човек који је схватио све
:
Димензије: -

ШИРИ ИЗБОР ЗА БУКЕРОВУ НАГРАДУ 2019

УЖИ ИЗБОР ЗА НАГРАДУ ГОЛДСМИТ 2019

Дебра Леви је британска драмска и прозна књижевница и песникиња. Ауторка је седам романа: Beautiful Mutants (1986) , Swallowing Geography ( 1993), The Unloved (1994), Billy & Girl (1996), Swimming Home ( 2011) Hot Milk (2016) и Човек који је схватио све из 2019. Swimming Home био је у најужем избору за награду Ман Букер 2012. године , а за исту награду и Голдсмит награду у најужем избору 2016. био је роман Hot Milk. Дебра Леви је такође и аутор популарне збирке кратких прича Black Vodka (2013) и две аутобиографије „у настајању“, Things I don`t want to know и The Cost of Living. Писала је за Краљевску Шекспир Компанију и члан је Краљевског удружења писаца.


„Ствари стоје овако, Саул Адлер.“

„Не, ствари стоје овако Џенифер Моро.“

Година је 1988. Саула Адлера ударио је аутомобил на Еби Роуду. Очигледно без повреда, он устаје и заузима позу за фотографију коју у том тренутку прави његова девојка, Џенифер Моро. Ту фотографију Саул ће понети са собом у Источни Берлин: фрагмент садашњости, сидро које га веже за Запад. Али у Источној Немачкој суочиће се са проблемом времена – прогањан аветима историје, клизањем и изласком из будућности која још не постоји. Све док 2016. године Саул не покуша поново да пређе Еби Роуд…

 

Човек који је схватио све говори најпре о тешкоћама јасног сагледавања себе и других. Овај роман је место на којем се сусрећу и међусобно прогањају старе и нове љубави, претходне и садашње инкарнације Европе, свесни и несвесни преступи и стварне и замишљене издаје; роман који истражује цикличну природу историје и њено поновно откривање, али и злоупотребу.

 

‘Прича о љубави, истини и моћи да се види. Прича у којој су и време и место искривљени. Потпуно хипнотишући нови роман Дебре Леви.’ – Сандеј Телеграф

‘Писање је толико лепо да ћете се често заустављати и читати поново.’ – Индепендент

 

Превод са француског: Александра Ђуричић
Дизајн корица: Соња Бајић
Датум изласка из штампе: октобар 2021.

Дебра Леви

Дебра Леви британска је књижевница, рођена у Јоханесбургу, у Јужноафричкој Републици. Пише романе, есеје, драме и поезију. Пре него што се посветила писању романа, од којих су се три нашла у изборима за награду Ман Букер, писала је искључиво за позориште.

Школовање је завршила на Факултету за уметност Дартингтон. Након завршених студија почиње да пише бројне драмске комаде за позоришну продукцијску кућу Royal Shakespeare Company. Прву збирку прича објављује 1985. године, а књига Swimming Home улази у ужи избор за Букерову награду 2012. године. Са књигом кратких прича Black Vodka потврђује се као „један од најузбудљивијих гласова савремене енглеске књижевности“.

Роман Вруће млеко објављен је 2016. године и нашао се најужем избору за Букерову награду те године.

Будите први који ће написати рецензију “Човек који је схватио све”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.