Mostovi Novog Sada

Šifra proizvoda: 17379
Mostovi Novog Sada
Broj strana / Povez / Pismo:
160 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 12 × 17 cm
ISBN: 86-7639-934-4
Godina izdavanja: 2005.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 290,00 din.Cena sa popustom: 232,00 din.

„Prva bomba u agresiji NATO-a na Jugoslaviju pala je na Novi Sad. Zabrinula nas je i zbližila. Potom, prvi most srušen je u Novom Sadu u zoru 1. aprila. Tog jutra kao da je ceo Novi Sad izašao na kej i pustio suzu za Starim mostom. Bilo je to više od tuge i zabrinutosti. Bila je to qubav i seta, bile su to slike uspomena koje se ne mogu uništiti. Zlo se širili, i deo naše odbrane artikulisao se u ideji: čuvajmo našu istoriju, oživimo naše uspomene i dokumentujmo zločin. Pozvali smo sve koji imaju staru razglednicu, fotografiju, dokument u vezi sa našim mostovima da se jave. i počela je da se niže divna lična i opšte istorija u starim i novim slikama. Nastala je izložba Mostovi Novog Sada kao naše pamćenje, naš ponos, naša tuga.
Ima nešto više od simbolike i slučajnosti u činjenici da su sav materijal dobronamerni sugrađani donosili u knjižaru koja se već godinama zove Most.
Zahvaljujemo svima koji su nesebično pomogli nastajanje izložbe i knjige Mostovi Novog Sada. Pre svega brojnim Novosađanima, fotoreporterima, fotografima i svim dobronamernim sugrađanima. Grad koji ume da čuva svoju dušu je grad budućnosti. Čuvajmo ga.“ iz predgovora izdavača, 1999.

Zoran Kolundžija

Budite prvi koji će napisati recenziju “Mostovi Novog Sada”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.