Moja klupa

Šifra proizvoda: 30156
Moja klupa
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
129 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 978-86-515-1632-3
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 625,00 din.Cena sa popustom: 437,50 din.

Autor je u knjizi sakupio 36 kratkih priča, efektnih noveleta, koje, najčešće, na kraju imaju i klasičnu poentu. nekada ova poenta potvrđuje značenje priče, nekada ih otkriva, a nekada tek na kraju, poenta čitaocu otkriva iznenađujuće, neočekivano značenje.

Stil Gorana Zečevića, u ovim kratkih pričama, dosledno sledi oblik priče. Rečenica je kratka, tvrda, kao da je dletom rezana u kamenu. Iskaz je jasan i čitalac ima utisak da se ono što autor pripoveda samo tako i moglo reći.

Uvek pronađemo nešto što nam stvori utisak da smo živi. A jesmo li zaista živi? Ili je to samo naša slutnja i senka naših želja. Svakako smo živi. Ništa se ne događa, niko ne dolazi, niko ne odlazi. Sumnja je opravdana. Misli su nabacane i neuredne. Po mislima kiša lagano dobuje, kap po kap.

Goran Zečević

Goran Zečević, rođen 1967. godine u Pljevljima, Crna Gora, prvi put se pojavljuje pred čitalačkom publikom ovom knjigom. Piše pesme i kratke priče. Do sada objavljivao u časopisima i zbornicima. Živi u Novom Sadu a radi kao profesor srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Titelu.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Moja klupa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.