Zločini okupatora i njihovih pomagača u Vojvodini 1941-1944, VI grupa masovnih zločina (Bačka i Baranja) : prinudan rad

Šifra proizvoda: 29332
Zločini okupatora i njihovih pomagača u Vojvodini 1941-1944, VI grupa masovnih zločina (Bačka i Baranja) : prinudan rad
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
111 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 22 × 30 cm
ISBN: 978-86-515-1057-4
Godina izdavanja: 2015.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.500,00 din.Cena sa popustom: 1.200,00 din.

U devetoj knjizi edicije Zločini okupatora i njihovih pomagača u Vojvodini, koju objavljuju Izdavačka kuća Prometej i Malo istorijsko društvo – Novi Sad, donosimo elaborat Anketne komisije o prinudnom radu. Anketna komisija za Bačku i Baranju predala je elaborat pod naslovom „Masovni zločin mađarskog fašističkog okupatora počinjen prinudnim radom stanovništva okupirane teritorije Bačke i Baranje“, koji je prihvaćen na Pokrajinskoj komisi za utvrđivanje zločina okupaora i njihovih pomagača u Vojvodini 25. marta 1946. pod broje 849. Elaborat je od strane Komisije dobio službeni naziv „VI grupa masovnih zločina, PRINUDNI RAD“ i dodeljen mu je inventarni broj 21.430. Elaborat su potpisali Kosta Hadži, kao sekretar, dr Bodan Matić, kao predsednik i dr Milorad Popov, kao refereent Anketne Komisije. U ime Komisije elaborat je overen pečatom, uz svojeručne potpise Stevana Ilića, sekretara i Petra Mijačevića, predsednika Pokrajinske komisije. – iz Predgovora

Drago Njegovan

Drago Njegovan (1955, Lukavice), muzejski savetnik, viši naučni saradnik, doktor nauka. Gimnaziju društvenog smera završio je 1973. godine. Na Fakultetu političkih nauka diplomirao je 1978, magistrirao 1984. i doktorirao 2004. godine. Od 1992. radi kao kustos za političku i privrednu istoriju Vojvodine, a od 2000. kao viši kustos. Trenutno je zadužen za Zbirku plakata Muzeja Vojvodine. Istraživački rad uglavnom realizuje u Arhivskoj zbirci Muzeja Vojvodine i sličnim zbirkama drugih ustanova. U okviru istraživačkog i izložbenog rada u Muzeju Vojvodine objavio je više knjiga, kataloga i članaka, a sarađivao je na projektima Enciklopedije Novog Sada, Srpskog biografskog rečnika Matice srpske, Srpske enciklopedije, Odeljenja za društvene nauke Matice srpske i projektima Srpske akademije nauka i umetnosti, uključiv i Ogranak SANU u Novom Sadu. Član je Uredništva Zbornika Matice srpske za društvene nauke. Radovi su mu prvođeni i objavljivani na engleskom, francuskom, mađarskom, bugarskom, rumunskom, slovačkomi ukrajinskom jeziku. Učestvovao je na više međunarodnih stručnih i naučnih skupova, povodom koji su mu objavljeni radovi.

 

Budite prvi koji će napisati recenziju “Zločini okupatora i njihovih pomagača u Vojvodini 1941-1944, VI grupa masovnih zločina (Bačka i Baranja) : prinudan rad”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.