Црна рука • Никола Пашић и његово доба – из пера Васе Казимировића

Шифра производа: АК11
Црна рука • Никола Пашић и његово доба – из пера Васе Казимировића
:
Димензије: -
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 7.140,00 дин.Цена са попустом: 3.213,00 дин.

Књиге врсног и награђиваног историчара снижене 55%
Црна рука • Никола Пашић и његово доба

 

Васа Казимировић, публициста и историчар, шездесетих година живео је у Аустрији, Немачкој и Швајцарској, где се бавио истраживањем и прикупљањем грађе из новије српске и југословенске историје. Био је неуморан радник, велики истраживач.

Његово дуготрајно и темељно проучавање Бечког архива бацило је ново светло на неке кључне личности и догађаје новије српске историје: Николу Пашића, Обреновиће, краља Петра I и Александра Карађорђевића, као и на српску официрску елиту. У последњих десет година свога живота објавио је четири велика дела: НДХ у светлу немачких докумената и дневника генерала Глејза фон Хорстенауа, Никола Пашић и његово доба 1845 – 1926, за које му је додељена НИН- ова награда за публицистику, Србија и Југославија од 1914. до 1945. године у четири тома, издавачки подухват 1995. године и монографију Црна рука.

 

Комплет садржи књиге:

Никола Пашић и његово доба 1 ……………………………………. 2.380,-
Никола Пашић и његово доба 2 …………………………………….. 2.380,-
Црна рука – личности и догађаји…………………………………….. 2.380,-

Пуна цена комплета: 7.140,-
Цена с попустом: 3.213,-

 

Књиге које ће Вам помоћи да донесете сопствени суд о политчкој историји Србије!

Црна рука – друго издање

Књига о најконтроверзнијој појави новије српске историје, дубоким и запетљаним траговима Црне руке. Мајски преврат, убиство краља Александра Обреновића, атентант у Сарајеву, атентат на регента Александра, Солунски процес.

Тежиште у књизи стављено је на казивање о тајном официрском удружењу „Уједињење или смрт”, названом Црна рука. Посебна пажња, при том, посвећена је настојањима првака овог удружења да постану одлучујући фактор у земљи да, поред другог, збаце с престола краља Петра Карађорђевића и његову династију.

Никола Пашић и његово доба

Књига је састављена тако да се живот и рад Николе Пашића и догађаји у којима је учествовао, они најважнији, приказују у заокруженим временским целинама, уз посвећивање главне пажње ономе што је за Пашића као политичара и државника најкарактеристичније, а за одређени историјски тренутак најтипичније или најзначајније.

Васа Казимировић

Васа Казимировић је завршио гимназију и студије историјских наука у Београду. Радио је у Радио Београду као уредник програма на немачком језику, а затим као директор Издавачког центра Београд прес и покретач и главни уредник листова и едиција: Трибина, Нова књига и Данас.

Шездесетих година живео је у Аустрији, Немачкој и Швајцарској, где се бавио истраживањем и прикупљањем грађе из новије српске и југословенске историје. Био је неуморан радник, велики истраживач. Његово дуготрајно и темељно проучавање Бечког архива бацило је ново светло на неке кључне личности и догађаје новије српске историје: Николу Пашића, Обреновиће, краља Петра I и Александра Карађорђевића, као и на српску официрску елиту.

У последњих десет година свога живота објавио је четири велика дела: „НДХ у светлу немачких докумената и дневника генерала Глејза фон Хорстенауа“, „Никола Пашић и његово доба 1845 – 1926“, за које му је додељена НИН- ова награда за публицистику, „Србија и Југославија од 1914. до 1945. године“ у четири тома, издавачки подухват 1995. године и монографију „Црна рука“.

Будите први који ће написати рецензију “Црна рука • Никола Пашић и његово доба – из пера Васе Казимировића”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.