Securitas res publica

Šifra proizvoda: 29727
Securitas res publica
Preuzmite odlomak:
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
394 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1278-3
Godina izdavanja: 2017.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.200,00 din.Cena sa popustom: 960,00 din.

Nema na zalihama

Savremeno društvo je gotovo nemoguće zamisliti bez poznavanja njegovih bezbednosnih aspekata. Njih su sve istorijske epohe baštinile, a razlike koje su postojale odnosile su se samo na delokrug aktivnosti i na njihov intezitet, ali ne i na ulogu koju su imali u čovekovom životu i razvoju ljudskog društva uopšte.

Bezbednost je fenomen koja je kroz istoriju razvoja ljudskog društva najviše okupirala čovekovu pažnju. Kako se društvo razvijalo, tako su se razvijali i earličiti aspekti njegove ugroženosti. Danas, bezbednost podrazumeva stanje zaštite društva i države od unutrašnjih i spoljašnjih pretnji političkog, ekonomskog, socijalnog, vojnog, tehnološko-informativnog i ekološkog sadržaja, kao i pretnji koje donosi globalni terorizam, organizovani kriminal i korupcija. Disperzija bezbednosnih problema koji se pojavljuju u nastupajućem XXI veku prevazilate resornu nadležnost državnih institucija i bezbednosnih službi, tako da briga o njima ponovo postaje javna stvar – securitas res publica.

      Knjiga koja je pred čitaocima nastala je kao rezultat autorovog petnaestogodišnjeg predavačkog iskustva na predmetu Istorija ekonomskih i pravnih odnosa, koji je vremenom „evoluirao“ u predmet pod nazivom Istorija bezbednosti.

Boris Kršev

Budite prvi koji će napisati recenziju “Securitas res publica”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.