Securitas res publica

Шифра производа: 29727
Securitas res publica
Преузмите одломак:
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
394 / Тврд / Латиница
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1278-3
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,200.00 RSDЦена са попустом: 960.00 RSD

Нема на залихама

Савремено друштво је готово немогуће замислити без познавања његових безбедносних аспеката. Њих су све историјске епохе баштиниле, а разлике које су постојале односиле су се само на делокруг активности и на њихов интезитет, али не и на улогу коју су имали у човековом животу и развоју људског друштва уопште.

Безбедност је феномен која је кроз историју развоја људског друштва највише окупирала човекову пажњу. Како се друштво развијало, тако су се развијали и еарличити аспекти његове угрожености. Данас, безбедност подразумева стање заштите друштва и државе од унутрашњих и спољашњих претњи политичког, економског, социјалног, војног, технолошко-информативног и еколошког садржаја, као и претњи које доноси глобални тероризам, организовани криминал и корупција. Дисперзија безбедносних проблема који се појављују у наступајућем XXI веку превазилате ресорну надлежност државних институција и безбедносних служби, тако да брига о њима поново постаје јавна ствар – securitas res publica.

      Књига која је пред читаоцима настала је као резултат ауторовог петнаестогодишњег предавачког искуства на предмету Историја економских и правних односа, који је временом „еволуирао“ у предмет под називом Историја безбедности.

Борис Кршев

Борис Кршев је рођен у Ђурђеву 7. октобра 1959. године. Редовни је професор на Факултету за правне и пословне студије др Лазар Вркатић у Новом Саду, као и на Факултету за пословни менаџмент у Бару – Црна Гора.

До сада је објавио две монографије у издању ИК Прометеј – Банкарство у Дунавској бановини 1998. и Финансијска политика Краљевине Југославије 2007. године, као и неколико уџбеника у издању матичног факултета међу којима се истичу Историја права и правних институција 2006, Историја економских и правних односа 2008, Кроз историју државе и права српског народа 2013.

Будите први који ће написати рецензију “Securitas res publica”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.