Ратници Црне руке • Сарајево Rewind

Шифра производа: АК20
Ратници Црне руке • Сарајево Rewind
Повез / Писмо:
Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1410-7, 978-86-515-1353-7
Година издавања: 2020.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, РТС

Цена: 1,870.00 RSDЦена са попустом: 880.00 RSD

Две књиге по цени једне!

 

Ерик Гобети је независни историчар који изучава Други светски рат и Југославију у прошлом веку. Дуги низ година држи предавања и конференције о историји Југославије, од Гаврила Принципа до данашњих дана. У нашим крајевима је постао познат 2006. године када је направио филм „Брус Ли твој Мостар“. До сада је написао неколико историјских монографија о Анти Павелићу и усташком покрету, као и италијанској окупацији Југославије. Репортажу „Нема проблема” о својим искуствима са деценијског пропутовања кроз Југославију објавио је 2011. године. Као сарадник је радио на више ТВ програма на каналу RaiStoria.

Дана 28. јуна 1914. у сарајеву су два метка из пиштоља означила крај златног доба и почетак такозваног кратког века,столећа светских ратова, масовних сукоба, тоталитарних режима, великих идеологија, великих трагедија. Гаврило Принцип и Франц Фердинанд. Два човека, два путовања према крају, и почетку. У Сарајеву се остварују њихове судбине. Данас, сто година касније, шта је остало од тог света, од сећања на ту двојицу протагониста историје двадесетог века? Од Беча и Београда до Сарајева, два путовања кроз народе, национализме и наднационалне и вишенационалне политичке стварности. Два путовања кроз једно столеће, у јучерашње и данашње срце Европе.

 

Књига Ратници Црне руке представља документарно-историјску причу о елитним војницима српске војске, шпијунима и националној организацији.

Вођен историјским детаљима, Славиша Павловић пред читаоце доноси рад и живот војводе Танкосића и војводе Вука, истакнутих војних стратега, војводе Бабунског, шпијунске дане Мустафе Голубића, расветљава битисање пуковника Божина Симића, осврт борби Топличког устанка под вођством Косте Војиновића, све до дипломатских и шпијунских акција песника Милана Ракића и сликарке Надежде Петровић.

Упловите у ове важне и живо испричане детаље неучене историје Србије с  почетка двадесетог века, који су пропраћени и великим бројем фотографија свих наведених јунака.

Поручите две књиге по цени једне и уштедите 50%

Пуна цена комплета: 1.870,-
Цена комплета с попустом: 880,-

 

Ерик Гобети

Ерик Гобети (Торино 1973) је историчар фриленсер који издржава породицу. У суштини живи од предавања и конференција посвећених историји Југославије, од Гаврила Принципа до наших дана. Објавио је разне књиге, између осталих: Случајни диктатор: један мали дуче ког је протежирала фашистичка Италија (2001), о хрватском усташком покрету тридесетих година, затим Весела окупација: Италијани у Југославији 1941-1943 (2007), па Савезници непријатеља: италијанска окупација у Југославији (2013). У међувремену истражује Балкан и организује туристичка путовања у земље бивше Југославије. Многе од својих авантура тамо испричао је у дневнику-репортажи Нема проблема (2011). Године 2016. је приказан његов први историјски документарни филм Партизани: италијански покрет отпора у Црној Гори.


Славиша Павловић

Славиша Павловић (Љубовија, 1982), писац, песник и новинар.

Објавио је романе Завет (2010), Нема шансе да не успем (2012, 2019), Завет хероја (Лагуна, 2014), Аписов апостол (Лагуна, 2016), као и збирку поезије Освит вечности (2014), Ратници Црне руке – бесмртна претходница (2017, 2018, 2020).

Годинама се бави новинарством. Био је главни и одговорни уредник магазина РеСтарт, аутор и водитељ телевизијских емисија „Клуб књижевника” (АРТ канал) и „На раскршћу” (ТВ Храм). Писао је за магазин Софиа, руски лист Југослово, Водич за живот, француску мрежу ВолтерСрпски глас из Мелбурна…

Власник је агенције за ТВ продукцију и издаваштво „Нови Пиемонт”.

Живи у Београду.

Будите први који ће написати рецензију “Ратници Црне руке • Сарајево Rewind”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.