Пакет од четири историјска наслова -48% попуста

Шифра производа: АК22
Пакет од четири историјска наслова -48% попуста
Број страна / Повез / Писмо:
2938 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
Година издавања: 2019.

Цена: 9,520.00 RSDЦена са попустом: 4,900.00 RSD

ЛИЧНОСТИ И ДОГАЂАЈИ О КОЈИМА СЕ НИЈЕ УЧИЛО

ПОРУЧИТЕ СВА ЧЕТИРИ НАСЛОВА ЗА САМО 4.900,- динара (уштедите 4.620,- дин.)

 

Васа Казимировић

Васа Казимировић је завршио гимназију и студије историјских наука у Београду. Радио је у Радио Београду као уредник програма на немачком језику, а затим као директор Издавачког центра Београд прес и покретач и главни уредник листова и едиција: Трибина, Нова књига и Данас.

Шездесетих година живео је у Аустрији, Немачкој и Швајцарској, где се бавио истраживањем и прикупљањем грађе из новије српске и југословенске историје. Био је неуморан радник, велики истраживач. Његово дуготрајно и темељно проучавање Бечког архива бацило је ново светло на неке кључне личности и догађаје новије српске историје: Николу Пашића, Обреновиће, краља Петра I и Александра Карађорђевића, као и на српску официрску елиту.

У последњих десет година свога живота објавио је четири велика дела: „НДХ у светлу немачких докумената и дневника генерала Глејза фон Хорстенауа“, „Никола Пашић и његово доба 1845 – 1926“, за које му је додељена НИН- ова награда за публицистику, „Србија и Југославија од 1914. до 1945. године“ у четири тома, издавачки подухват 1995. године и монографију „Црна рука“.


Милан Живановић

Будите први који ће написати рецензију “Пакет од четири историјска наслова -48% попуста”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.