Nemanjići – biografija

Šifra proizvoda: 30252
Nemanjići – biografija
Preuzmite odlomak:
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
560 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 15 × 24 cm
ISBN: 978-86-515-1742-9
Godina izdavanja: 2021.
Izdavači / Suizdavači: DOM OMLADINE BEOGRAD, Izdavačka kuća Prometej

Cena: 2.380,00 din.Cena sa popustom: 1.904,00 din.

Sveobuhvatno delo o slavnoj dinastiji

„Srpska srednjovekovna istorija neodvojiva je od dinastije Nemanjića. Tokom nešto više od dva veka koliko su Nemanjići vladali srpskim zemljama (1166–1371) one su doživele politički vrhunac i društveni, kulturni i privredni procvat. Vešti i okretni političari, umešne i iskusne vojskovođe, pokrovitelji crkve i umetnosti, ktitori veličanstvenih zadužbina i vladari sa državničkom vizijom, Nemanjići su ostavili neizbrisiv trag iza sebe.

Pisati biografije pojedinih nemanjićkih vladara zahtevan je zadatak. To znači posedovati profesionalna znanja istoričara, pripovedačku veštinu pisca, istraživački duh i moć imaginacije. Pisati biografiju dinastije neuporedivo je zahtevnije. Neophodno je poznavati duh vremena i geografskog prostora, evropske i mediteranske okvire srpske istorije, onovremene geopolitičke odnose, mesto crkve i duhovnosti u životu srednjovekovnog čoveka, ali i odbaciti izazove i frustracije današnjice i ne prenositi ih na jednu davno prošlu epohu.

Luka Mičeta, po profesionalnom pozivu novinar, a po interesovanjima i znatiželji istraživač prošlosti i istoričar, više je nego uspešno odgovorio na ove profesionalne zahteve.“ – Dr Aleksandar Uzelac

Luka Mičeta

Budite prvi koji će napisati recenziju “Nemanjići – biografija”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.