Kratka istorija bezbednosti – drugo izdanje

Šifra proizvoda: 30172
Kratka istorija bezbednosti – drugo izdanje
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
349 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: 24 cm
ISBN: 978-86-515-1636-1
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.200,00 din.Cena sa popustom: 960,00 din.

Posle dve knjige o bankarstvu i finansijama, novosadski profesor Boris Kršev objavio je studiju posvećenu fenomenu bezbednosti pod nazivom Securitas res publica. U deset poglavlja ove multidisciplinarne sinteze izanaliziran je odnos zajednice prema bezbednosti – od praistorijske epohe do danas. Razmatrajući razvoj bezbednosti i njenih institucija, Kršev u ovom – kod nas pionirskom naučnom delu, uporedo prati društvene i privredne tokove, ukazujući na međuzavisnost politike i ekonomije i njihov uticaj na razvoj pravnih odnosa i zakonodavne regulative… Kako je širok vremenski okvir zahtevao da izlaganje bude što konciznije, autor je uspeo da izbegne zamku da ga sinteze odvedu do pojednostavljivanja i suvog nizanja istorijskih činjenica. Otuda njegove fusnote ne samo da upućuju na određene izvore, već ponekad predstavljaju prave male minijaturne eseje u kojima se upotpunjuju izneti podaci i stavovi.

Mihail Ramač

Boris Kršev

Boris Kršev je rođen u Đurđevu 7. oktobra 1959. godine. Redovni je profesor na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu, kao i na Fakultetu za poslovni menadžment u Baru – Crna Gora.

Do sada je objavio dve monografije u izdanju IK Prometej – Bankarstvo u Dunavskoj banovini 1998. i Finansijska politika Kraljevine Jugoslavije 2007. godine, kao i nekoliko udžbenika u izdanju matičnog fakulteta među kojima se ističu Istorija prava i pravnih institucija 2006, Istorija ekonomskih i pravnih odnosa 2008, Kroz istoriju države i prava srpskog naroda 2013.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kratka istorija bezbednosti – drugo izdanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.