Хлеб у Великом рату • Лице рата

Шифра производа: АК23
Хлеб у Великом рату • Лице рата
Број страна / Повез / Писмо:
393 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 27 cm
Година издавања: 2020.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, РТС

Цена: 3,600.00 RSDЦена са попустом: 1,800.00 RSD

Две књиге по цени једне!

Публикација ХЛЕБ У ВЕЛИКОМ РАТУ се не бави само пекарством, количином и квалитетом хлеба у Великом рату. Тема ове књиге јесте и чудесност хлеба као живе ризнице и сведочанства о његовом егзистенцијалном и есенцијалном значају за човека.

Књига ЛИЦЕ РАТА садржи фотографије из ратног периода Србије, које је сакупила и обрадила историчарка уметности, Милена Марјановић. Осим фотографија, ауторка је приредила и биографије аутора – фотографа, репортера, новинара, али и научника, адвоката, занатлија и свих оних који су имали свест о далекосежности значаја бележења актуелних догађаја – више од деведесеторо њих!

Димитрије Вујадиновић


Милена Марјановић

Милена Марјановић, историчар уметности, преводилац и новинар, дипломирала је на Катедри за модерну уметснот Групе за историју уметности Филозофског факултета у Београду, а постдипломске студије похађала је на Филозофском факултету у Риму.
У фотографији, као посебном сегменту интересовања Милене Марјановић, истиче
се избор фотографија за међународну изложбу Досије Србија – процена стварности
деведесетих.
Милена Марјановић је члан Међународне асоцијације ликовних критичара, Удружења књижевних преводилаца Србије, Удружења новинара Србије и Друштва историчара уметности Србије.

Будите први који ће написати рецензију “Хлеб у Великом рату • Лице рата”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.