Табласи Дајмијела

Шифра производа: 30229
Табласи Дајмијела
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
80 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-173-0
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 399.00 RSDЦена са попустом: 319.00 RSD

У другом есеју о Хашком трибуналу, написаном 2005. године, насловљеном Табласи ДајмијелаИзвештај заобилазног сведока у процесу против Слободана Милошевића, Хандке, поред осталог, говори о суђењу Слободану Милошевићу пред Хашким трибуналом и о својој посети Милошевићу у затвору у Шевенингену.

Други разлози за моје несведочење у процесу против Милошевића неупоредиво су уверљивији од овог првог (нелегитимност или самовоља Трибунала, који су бивали све блеђи с мојим поновљеним учествовањем у декору овог судског позоришта, пренаглашеног сваким прагом, сваким углом, сваким стаклом за раздвајање, сваком судијском тогом). Па ипак, сада ми се чини као да сви они, баш сви, потичу из оног почетног разлога који као да је обеснажен. Ове даље разлоге свакако нећу наводити, већ ћу их можда пустити да се развијају док будем даље приповедао о ономе што се догодило после објављивања поменутог списка сведока; а пустићу их да се развијају, док их будем исписивао, односно записивао, прво због самог себе.

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Табласи Дајмијела”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.