Pitajući u suzama

Šifra proizvoda: 30231
Pitajući u suzama
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
108 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1701-6
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 399,00 din.Cena sa popustom: 319,20 din.

Tokom marta i aprila 1999, u vreme agresija NATO-a na SRJugoslavije, u znak solidarnosti sa Srbijom, Handke u dva navrata dolazi i obilazi našu zemlju, a svoje putopisne beleške sabira u knjizi Pitajući u suzama, koja se sada našla i u koricama ovog izdanja.

Trenuci svakodnevnog „ludila“ tih dana u zemlji rata, dve hiljade kilometara daleko od zemlje protiv koje se intenzivno ratovalo, a nije to bilo ludilo iz prve ruke, pre si njime bio samo za trenutak očešan: na primer, kada bi ugledao ptičije perje i paperje u travi u ranojutarnjoj šetnji baštom: posledice i ogranci ko zna koje bombaške noći nad Jugoslavijom?

Peter Handke

Peter Handke jedan je od najznačajnijih savremenih pisaca nemačkog jezika. Rođen je 1942. godine u Grifenu, u Austriji, a odrastao je u Istočnom Berlinu. Studije u Gracu napušta 1965. godine, nakon objavljenog svog prvog romana Stršljeni, kako bi se potpuno posvetio pisanju.

Piše romane, priče, eseje i druge prozne tekstove. Režirao je tri filma, a sa Vimom Vendersom sarađivao je na scenariju za film Nebo nad Berlinom.

Dobitnik je brojnih književnih i pozorišnih nagrada, među kojima su nagrade Franc Kafka i Georg Bihner, Ibzenova nagrada i druge.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Pitajući u suzama”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.