Питајући у сузама

Шифра производа: 30231
Питајући у сузама
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
108 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1701-6
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 399.00 RSDЦена са попустом: 319.00 RSD

Током марта и априла 1999, у време агресија НАТО-а на СРЈугославије, у знак солидарности са Србијом, Хандке у два наврата долази и обилази нашу земљу, а своје путописне белешке сабира у књизи Питајући у сузама, која се сада нашла и у корицама овог издања.

Тренуци свакодневног „лудила“ тих дана у земљи рата, две хиљаде километара далеко од земље против које се интензивно ратовало, а није то било лудило из прве руке, пре си њиме био само за тренутак очешан: на пример, када би угледао птичије перје и паперје у трави у ранојутарњој шетњи баштом: последице и огранци ко зна које бомбашке ноћи над Југославијом?

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Питајући у сузама”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.