Летњи додатак зимском путовању

Шифра производа: 30228
Летњи додатак зимском путовању
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
72 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1700-9
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 399.00 RSDЦена са попустом: 239.40 RSD

Настављајући се на Правду за Србију, Хандке пише путописни Летњи додатак зимском путовању у коме, поред осталог, описује своју посету Вишеграду и Сребреници лета 1996. године и трагове нетом завршеног рата које је у овим местима затекао.

Можда смо сви ми Вишеград у памети имали као прави град, па макар и само мали; утолико онда, после тих у све већем броју приградских зграда, каквих је било свуда у свету, или пак пре у вестернима, зградâ које очигледно једна са другом нису имале баш ништа заједничко, очекивали смо коначно долазак у нешто као центар, нешто у виду пазарне улице или јужњачког или источњачког корзоа. Но онда, неочекивано, већ доле на Дрини (овде још једанпут широкoj као и далеко низводно у Бајиној Башти), већ на прагу чувеног турског моста – ту, дакле, стајао је он, са више лукова него икада у замисли – приметили смо да су те прашњаве, трошне периферијске шупе биле такорећи све од Вишеграда; куће у низу са оне стране брзе реке изгледале су још мање градски, више као део земљаних, жбуњем обраслих и камених пустара, тамо уобичајено стрменитих, расточених, изукрштаних стазама за стоку и самотњаке.

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Летњи додатак зимском путовању”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.