Autonomna priroda zla – predstave i senke

Šifra proizvoda: 30013
Autonomna priroda zla – predstave i senke
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
133 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1455-8
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.290,00 din.Cena sa popustom: 1.032,00 din.

Velike epohe našeg života su one kad se usuđujemo da svoje zlo prekrstimo u ono što je najbolje u nama.

Fridrih Niče

„Ovaj, u najboljoj tradiciji metafizike sačinjen briljantni i nadahnuti ogled o transcendentalnoj prirodi zla ne otvara toliko pitanje odgovornosti Čoveka, već mogućnosti njegovog spsenja. Kao takav, on sam sobom predstavlja instrument u borbi da ne samo spoznamo prirodu zla, već i da ga preobličimo iznutra, što je vredno ne samo pažnje, već i pohvale, kada znamo da su se mnogi blistavi umovi zadovoljili aurom dobra nad zlim, što u krajnjem nije drugo do jedan oblik, mada prikrivene, ipak superiornosti.“

Dragan Simeunović

Jelena Delibašić

Jelena Delibašić (Novi Sad, 8. Septembar 1981. godine), psiholog, čiji je naučno-istraživački rad posvećen analitičkoj uzajamnosti i arhetipskom razumevanjeu primarnih humanističko-psiholoških i filozofsko-religioznih načela afilijativne etike, nepobitnih u razmatranju razvojnog toka individuacije integrisanih bića.

Priređivač je i urednik zbornika duhovne kulture Zlatni vek i paučina: tajna čoveka i duhovna realnost (istorijsko-kanonski aspekt i dometi filozofske istine u pravoslavnoj misli Dostojevskog), Novi Sad, Pravoslavna reč, 2017, kao i autor knjige Karavađo: odjeci vremena – estetika naturalizma u duhu alternative, Novi Sad, Zavod za kulturu Vojvodine, 2017.

Autonomna priroda zla: predstave i senke, opšti deo njena je treća po redu knjiga, kojom nastoji ukazati na antropološki aspekt psihološke misli u čoveka, negujući njegovu izrazito važnu, inteligentnu kulturološku namenu u ogledima iz umetnosti i nauke.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Autonomna priroda zla – predstave i senke”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.