Savršen šut

Šifra proizvoda: 30190
Savršen šut
Broj strana / Povez / Pismo:
432 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 12 × 21 cm
ISBN: 978-86-515-1661-3
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 900,00 din.Cena sa popustom: 630,00 din.

Autorka je i ovoga puta pokazala izuzetno umeće u vođenju više paralelnih i unakrsnih radnji koje se međusobno prepliću u stvaranju dramatičnih zapleta i situacija koje nas ostavljaju bez daha. Njeno poznavanje fudbala je zavidno, iako se Radmila Satarić ne postavlja u ulogu običnog sportskog komentatora. Posebnu uverljivost postigla je vežući priče o tekstilnoj industriji, modi, proizvodnji tkanina od prirodnih materijala, problemima sela i grada, sportu i svim detaljima vezanim za njega.

Naslov otvara fudbalsku karijeru mladog seoskog vodeničara Marka, čiji razvojni put pratimo od rada u očevoj vodenici, preko prve ljubavi i zanesenosti loptom koja će ga dovesti do neslućenih podviga.

Mnoge svetske i naše fudbalske zvezde su postale popularne baš zahvaljujući svojim moćnim šutevima i ogromnom broju golova. „Savršen šut“ je stalan motiv u romanu i već od naslova svojom „šuškavom asonancom“ asocira na put lopte od igrača do mreže. Lopta je kao globus, slična planetama u kosmosu, a kada sjajan igrač kao Marko (alias Princ Markoni) barata njome – ta igra postaje visoki artizam…

 

„Fantazija o velikom novcu koji se može dobiti ne igrajući fudbal, a prateći ga sa manipulantskim namerama proključala je u glavama besposlenih navijača i pokvarila istinu o plemenitoj igri, kao što i svako plemenito delo može ukaljati prljava namera dokonih ljudi koji danima planiraju loše stvari.“

 

Radmila Satarić

Radmila Satarić, pisac, profesor srpskog jezika i književnosti. Radila je u uglednim srednjim školama u Beogradu i Novom Sadu. Iza sebe ima zbirku modernih priča romaneskne strukture „Staklene stepenice“, te je bila predložena za NIN-ovu nagradu i nagradu Pečat vremena za 2015. godinu.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Savršen šut”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.